Любознателната Ева Лонгория дразнела състудентите си в университета.

Актрисата завърши магистърска степен по политически науки през май 2013 г. в Калифорнийския университет. Според нея колегите й в университета много й се дразнели, защото постоянно искала да знае повече.

"Обичам да уча. Много съм любопитна. Реших да уча политика, когато започна дебата за имигрантите в САЩ. Исках да зная историята, защо е толкова заплетена, защо съществува този проблем. Образовайки себе си, можем да се превърнем в част от решението", казва тя.

"Харесваше ми да ходя в университета, аз бях дразнителката сред студентите. Постоянно вдигах ръка и задавах въпроси. Беше забавно", добавя актрисата.



Макар че е учила политика, Ева няма интерес да развива кариера на политическата сцена. "Въпреки че завърших магистратура по политически науки, мисля, че има много какво да се направи като гражданин, което е много по-важно от делата на който и да е политик", смята тя.

"От правото на жената на гласува до гражданските права за движение и освобождаването на робите, всичко това идва от самите хора. Промяната се създава от движения на хората, а не от политици", добавя Ева Лонгория.

Четете още: Ева Лонгория на ретро вълна