"Дракула: Неразказан", по кината у нас от 10 октомври, е предистория за трансилванския граф и превръщането му в най-известния вампир. Люк Еванс влиза в ролята на Влад III Цепеш, действителен персонаж, запомнен с жестокостта си в битките с османските нашественици на Балканите.

Съпругата му Мирена се играе от Сара Гадон, Доминик Купър е турският султан Мехмед II Завоевателя, а Саманта Баркс ("Клетниците") - Баба Яга.

Режисьор на епичния приключенски екшън за Дракула, който западните медии вече нарекоха "Дракман в началото", е Гари Шор, а продуцент е Майкъл Де Лука.

35-годишният уелсец Люк Евънс, по когото въздишахме още в "Тамара Дрю" (2010), е играл още в злодей в "Бързи и яростни-6", бога на красотата Аполон в "Битката на титаните", Зевс във "Войната на боговете" и Арамис в "Тримата мускетари" (2011).

Напоследък той пое героичната роля на стрелеца Бард в "Хобит: Пущинакът на Смог" и продължението му "Битката на петте армии", а му предстои да се превъплъти и в Гарвана.

Най-известният актьор, влизал в ролята на Дракула, е ветеранът Кристофър Лий, а в по-ново време има дори анимационна версия.

Играли са го още Джонатан Рийс-Майърс, Клаус Кински, Лесли Нилсън и най-вече Гари Олдман - през 1992-ра в класическата екранизация на Копола по романа на Брам Стокър, която в началото интерпретира по различен начин легендата за превръщането на трансилванския княз от XV в. във вампир.