Някога хрумвало ли ви е да пътувате до Етиопия? Наистина, знаем, че това не е дестинация, която много хора тръпнат от нетърпение да посетят, но със сигурност африканската страна има много достойнства и уникална природа, които си струва да бъдат видени.

Научете малко повече за Етиопия и нейните туристически атракции:


Етиопия е втората най-гъсто населена държава в Африка след Нигерия. Тя граничи със Сомалия, Судан, Еритрея, Джибути и Кения. Столицата на страната е Адис Абеба и на нейната територия живеят както християни, така и мюсюлмани.

Това е една от най-старите държави в света и единствената в Африка, която никога не е била колонизирана. Тя е и седалище на Африканския съюз. Много историци смятат, че Етиопия е мястото, където започва човечеството, тъй като там са намерени фосили на жена на 3.5 милиона години.

Дестинации в Етиопия

Столицата Адис Абеба е най-подходящото място, на което човек може да се запознае с традициите в страната.

Четете още: Каменната крепост Сигирия

Други големи градове са Адама, Аксум, Бахир Дар, близо до река Нил и Дире Дава на юг. Град Лалибела е свещено място в страната и в него се намират единадесет скални църкви, а пък Гондар, старата етиопска столица, се характеризира със своите красиви замъци.

Природните паркове са основна атракция в Етиопия. Има осем национални парка, между които Абиджата Шала, Ауаш, Бале, Маго и Омо, където живеят древни племена и има възможност да се направи незабравимо сафари.

В Етиопския рифт има долини и седем езера, където много жители и туристи почиват в луксозните хотели, отдават се на водни спортове или наблюдават дивите птици.

Природата в Етиопия

Климатът и природата са наистина невероятни. Разкриват се удивителни природни пейзажи сред високите планини на Бале, както и към пустините, които са 120 метра под морското равнище. В страната също така има 12 големи реки и 15 езера, а сезонът на мусоните продължава от юни до септември.

В страната има 36 различни климатични зони, с планини, гори, джунгли и пустини. От флората и фауната има уникални видове, които не могат да бъдат намерени никъде другаде в света.

Четете още: Чудеса на природата, за които не сте чували