Автор
Woman.bg

Аманда Латона - най-хубавото дупе в световния Фитнес

Аманда Латона... Име, което всеки занимаващ се с фитнес и бодибилдинг познава. Тя е известна със своето съвършено дупе, весел нрав и неустоим сексапил. Обича да тренира с тежести (да, с ТЕЖЕСТИ) и смята, че кардио пътеките и едночасовото тъпчене на степера е за хора, които имат време за губене и целта им определено не е красива фигура.

От малка тя е звезда под прожекторите, дефилира и пее с най-добрите, побеждава и на състезателния подиум с разтапящ поглед и покоряваща усмивка. И така до 2011 г., когато специалисти и фенове я избират за най-сексапилния фитнес модел на всички времена в класацията по повод 15-тата годишнина на Flex Magazine Swimsuit Issues.

Аманда Латона – 165-сантиметровата красавица с тегло 54 кг., родена на 27 март 1979 г. в Питсбърг, Пенсилвания.

Още като тийнейджърка подписва музикален договор с Universal Studios и става част от момичешката група Innosense. Малко по-късно заминава за Германия и подписва договор като солов изпълнител с J-Records, но така и няма късмет да направи голям пробив с някой от синглите си.

През 2002 г. в рамките на няколко месеца губи както договора си със звукозаписната компания, така и баща си, който не успява да се пребори с рака на белия дроб. Личната драма я хвърля в дупка, продължила повече от 2 години, за която тя си спомня така: „Изгубих всичко и трябваше да се науча как да започна да градя живота си от нулата”, цитира я muskuli.comПреломният момент идва, когато се преселва в Лас Вегас с майка си и брат си през 2006 г. Тогава започва да се занимава по-сериозно с фитнес и като на шега спечелва няколко големи конкурса при аматьорите – MuscleMania Model America Championships през 2007 и 2008 г. и MuscleMania Fitness America Weekend през 2008 г. През това време се занимава с пеене и моделство, но без особена перспектива и без предизвикателства, които да осмислят ежедневието й.

След като научава, че през 2009 г. IFBB смята да открие нова състезателна дивизия – Bikini, тя си поставя сериозната задача, не само да влезе в нея, но и да стане най-добрата състезателка в категорията. Успява да го постигне само в рамките на няколко месеца, спечелвайки титлата на NPC USA Bodybuilding & Figure Championships през 2009 г., след което вече с професионален лиценз печели и 2009 IFBB Olympia и 2009 Flex Bikini Model Search Championships.

Със славата бързо идват и големите договори – като лице на Weider и спонсориран състезател на Team BSN. Не закъснява и кариерата като тв-водеща, а победите на състезателния подиум продължават да валят – IFBB Europa Super Show през 2010 г., IFBB MuscleContest Pro Bikini и IFBB Titans Grand Prix Pro Bikini през 2011 г. В допълнение Аманда става и лицензиран личен фитнес-треньор и експерт по здравословно хранене – област, в която трупа опит цели 14 години.

Каква е типичната дневна диета на Аманда?

/Имайте предвид, че нейният сериозен фитнес режим изисква и прием на хранителни добавки между храненията, които тук не се споменати. Показаното примерно дневно меню може да ви послужи като идея за диетичен хранителен режим./

Закуска: 7,00 ч. - 6 яйчени белтъка или бъркани яйца, ½ купичка овесена каша или 2 филийки пълнозърнест хляб. Мултивитамини и витамин C

Обяд: 12,30 ч. - 150 гр. нетлъсто месо. Въглехидрати с бавно освобождаване – кафяв ориз, сладки картофи, филийка пълнозърнест хляб.

Междинно хранене: 15,30 ч. - Шепа ядки.

Вечеря: 18,30 ч. - 6 яйчени белтъка плюс едно цяло бъркано яйце със спанак, лук, чесън, домати и нискомаслено сирене.

Последно хранене: 21,30 ч. - ½ купичка извара.

Препоръчва готвенето с кокосово масло и пиенето на кокосово мляко за общо подхранване на организма.

Снимка: Facebook

Снимка: instagram.com/amandalatona

Снимка: instagram.com/amandalatona

Разберeте какво издават обувките за характера ви и спечелете един от 4-те ваучера за покупка от Deichmann на стойност 40 лева. Играта започва на 11-ти май и ще продължи до 24-ти май. Победителите ще бъдат изтеглени на 25-ти май. Успех!