Таити е съвършеното място за почивка за всички, които харесват екзотичните пейзажи.

Таити е главният остров на Френска Полинезия, съставена общо от пет архипелага, пръснати в Тихия океан на площ колкото цяла Европа. Таити се характеризира с величие, тайнственост и девствена красота.

Невероятният остров Таити сякаш е извън цивилизацията. Заради това е търсена дестинация - спокойствие сред дивата природа, тропическа красота и уникална култура.

Столицата Папеете съчетава местните традиции с модерното. Дъждовният сезон е през ноември-април, затова планирайте почивката през останалите месеци!

Главният пазар на столицата е едно от най-колоритните и оживени места. Тук могат да се купят плодове, зеленчуци, месо, риба от долния етаж и дрехи и сувенири от горния.

Основна атракция, разбира се, са плажовете. Най-прочутият от тях е La Plage Maui. И един дребен детайл: пясъкът е черен, а не бял или жълт.

Ако си падате по гмуркането с шнорхел, отидете до Plage de Toaroto.

Ако предпочитате парковете - Venus Point ви очаква. Според местните легенди, капитан Кук пуска котва именно в тази част на острова. За онези, които се занимават със сърф, особено предизвикателен е Teahupoo.

Четете още: Най-красивите места от филмите

Можете да се полюбувате на Ote’a - местен таитянски танц. Ако винаги сте искали татуировка, направете я тук! Самата дума произхожда от полинезийските езици.

Таити предлага още приключения – сафари на четири колела, еднодневна морска разходка с ферибот круиз. Гигантските акули, обикалящи острова, ще покачат вашия адреналин. Ако сте ценители на бижутата, посетете единствения в света музей на черните перли – на остров Туамоту.

Не пропускайте да посетите музея на големия френски художник Пол Гоген! Местните жени гледат със спокоен и леко тайнствен поглед от неговите платна – част от магията на Таити, съхранена до днес.

В Таити ще откриете мистериозни пещери и археологически феномени, пропити от легенди. Тази картина не е просто ослепителна, тя е явление!

Четете още: Луйтла Дуймун – пътешествие до облаците