Автор
Борислава Крендева

Единствената истина е музиката (Джак Керуак)

Обратно към 432 Hz - част от прехода към отваряне на глобалното сърце

Звуците и музиката се състоят от вибрации, колкото повече вибрации има в секундата, толкова по висока е честотата. Единицата за това е Hertz (съкратено Hz). "432 Hz" (C# A432.1 - 136.10Hz и 272.2Hz) вибрира на основите на природните хармоници и е естествена "тоника" във Вселената, за разлика от 440 Hz, което е стандарт в музиката в днешно време.
432hz вибрира на основните на златната среда PHI (1.618 - Златната пропорция, божествената пропорция, Фибоначи серия и е приложима към изкуство, дизайна, живота, красота, математика, геометрия и обединява свойствата на светлината, времето, пространството, материята, гравитацията и магнетизма с биологията, кода на ДНК-то и съзнанието.
432hz естествената настройка има дълбок ефект върху съзнанието, а също и на клетъчно ниво на нашите тела. С пренастройка на музикалните инструменти и използване на честотата 432 херца, вместо 440 херца, твоето ДНК започва да резонира в хармония с PHI спирала на природата.
Най-добрият начин да се усети разликата при A432hz е чрез слушане. A440hz концертна честота е центрирана в ума, докато 432hz концертна честота е центрирана в сърцето. Някои хора, които не са в състояние да направят разлика от 8hz, твърдят, че чувстват повече топлина при 432hz, което се дължи на по-голямата дължина на вълната.


Формата на 432Hz.
Когато се залови във видео с точно устройство, което измерва акустичните вибрации във възлови пунктове, които формират модели на геометрията в различни течни или твърди среди, на 432 Hertz се появява вълна, като триъгълник и тя изглежда като жива. Тя пулсира и отказва да заемат някаква друга форма, и според много любители на музиката, звукът е по-хубав за изслушване, по-мек, по-ярък и по-красив от 440 Hz.
Кога ще се промени звуковата честота?
По-голямата част от световната музика е настроена на 440 херца, одобрена през 1953 г., от Международната организация по стандартизация (ISO), след предварителните препоръки на говорител на нацистката партия, Йозеф Гьобелс през 1939 г..
Според други източници, през 1885 г. вече е решено, че 440 Hz трябва да бъде стандарт, както и около 1940 г. Съединените щати след това въведе 440 Hz по света, и най-накрая през 1955 г. стана ISO 16-стандарт.


Повечето музикални инструменти също са настроени на 440 Hz в днешно време, което по-рано не винаги е било факт. Ако откриете, музикални инструменти от много по-ранни времена, и днес все още в отдалечени райони на Земята, тези инструменти са настроени на 432 Hz.
Значението на честотата в музиката, което ние определяме като лек.
Вибрационните изследвания показват, че музиката трябва да се базира на естествено настроените космически честоти на вселената, ако искаме тя да е от полза за човечеството. От тази хипотеза можем да установим, че стандартът, използван за определяне на международните музикални настройки на концертната честота трябва също да имат органична природна основа.


Апелът на институтът Шилер за промяна в концертната честота от 440 Hz на 432 Hz се основава, на това че 432 Hz е дълбоко вплетена в природата.
Последните преоткрития на истинската вибрационната природа на енергията, показва, че настоящо използваната 440 Hz генерира нездравословен ефект в околната среда. Това води до „неестествена” 8 Hz промяна в това как мислим и как нашето ДНК регулира генетични вид.
Мозъците ни и ДНК-то са дълбоко свързани с честотата 432 през поредица на равноденствие и 8 Hz космическа честота. Естествено измереният феномен, който подкрепя идеята от 432 Hz, вплетени в органична основа е движението на Слънцето и Сатурн. Всички хармонични частични оттенъци на 432Hz водят до естествените модели.
Всъщност всички честоти влияят на ДНК-то и съзнанието, тъй като ние сме в мюзикална универсална среда на измерението, посредством движението на честотата.
Западната музика, включително популярната ню ейдж изцелителна музика все още е настроена в неестествената 440 честота. Разликата между 440 и 432 Hz е само на 8 трептения в секунда, но това е осезаема разлика в човешкото съзнание.

източник: http://forum.muzikant.org/topic/115312-432-hz/

Научните изследователите смятат, че музиката стимулира естественото състояние на тялото “да се чувства добре” органически. Като стимулиращ резултат се наблюдава подобряване на кръвообръщението, стабилизиране на кръвното налягане, пулса, дишането и стойката на тялото. Музикотерапията се използва за излизане от определени състояния, като стрес и скръб, и за лечение на разстройства като депресия и за диагностициране на психично-здравните нужди. Музикалната терапия обединява областите на музиката и терапията за осигуряване на креативно лечение и среда. Още няколко хилядолетия преди Христа, считания за основоположник на всички съвременни науки Хермес Трисмегист е можел с музика да вдъхновява хората и да събужда Доброто в тях. Питагор е учил учениците си да слушат „хармонията на сферите”, а по българските земи е ходил и лекувал с музика Орфей - укротявал е зверове (вътрешни и външни), посвещавал е в тайните на Всемира.