Според статистиката само 21 процента от мъжете са недоволни от задните части на своите партньорки.

Останалите се радват на въпросните изпъкналости без всякакви претенции. Сред дамите обаче недоволни от петата си точка са много повече. 75 процента от запитаните признават, че изобщо не ги радва формата на собственото им дупе. 34 на сто от тях са готови да легнат под скалпела на пластичния хирург, само и само да се отърват от излишните тлъстини, отпуснатата кожа и омразния целулит.



От какво е направено то?

От гледна точка на анатомията в него няма нищо загадъчно. Това са само три мускула. От големия седалищен мускул зависи поддържането на вертикално положение на тялото. Без него не е възможно придвижването на два крака. С помощта на средния седалищен мускул човек може да накланя тялото си наляво и надясно и да прави шпагат. Третият малък мускул е скрит зад големия и не понася никакво сериозно натоварване. Всичко това е покрито с мастна тъкан, която при жените е много по-дебела отколкото при мъжете.

Целулит, имат го всички жени и само 1 процент от мъжете с хормонални проблеми. Причината е наличието на фиброзни прегради в женската мастна тъкан. При недостатъчно кръвоснабдяване на тъканта на мястото на излаза на преградите на повърхността се образуват вдлъбнатини.

Какво да правим: най-напред да се примирим с факта, че от целулита няма стопроцентово отърваване. Възможно е само да го задържаме и да не му позволяваме да се разпространява навсякъде. За това ще ни помогнат специалните кремове, контрастният душ и всекидневният масаж с твърда четка. Хирургични методи за борба с целулита няма.

Бельото може да направи чудо даже с най-безнадеждното дупе. Ако изберем правилно гащите, никой няма да разбере, че с него нещо не е както трябва. 56 процента ог жените смятат своята пета точка за прекалено голяма. Бикини с ликра. Те ще направят дупето апетитно повдигнато. Още по-добре ще е да носим боксерки.

За всичко е виновна майката природа

Сигурно сте забелязали, че и най-кльощавите момичета с труд се напъхват в момчешки панталони. За всичко е виновна майката природа. Тя е направила женския таз толкова различен от мъжкия. За да дойде детето на бял свят нормално, просто е необходим широк отвор на таза. Затова при момичетата през пубертета тазовите кости растат в утроен темп. Външно това се отразява на ширината на бедрата, а следователно и на големината на дупето.

Любовта на мъжете към въпросната част на тялото се обяснява с природния инстинкт за размножение. Дамите с широки бедра предизвикват повече симпатия по проста биологична причина - такива по-лесно биха родили здраво дете.

novinar.bg