Като за начало е добре да запомните, че баланс е ключова дума що се отнася до гримиране на лице с очила.

Грешка 1: Очна линия и рамки за очила в едни цвят

Вероятно мислите, че гримирайки очите си в същия цвят, в който са и рамките на очилата ви, е стилно и ефектно, но не е. Резултатът е сливане на очите с рамките. А търсеният ефект все пак е открояването им на фона на рамката. В елегантния контраст се крие тайната – ако рамката ви е светла, например, подчертайте погледа с няколко тона по-тъмен молив или очна линия.

Грешка 2: Тъмно и силно гримирани очи

Може да обожавате визия с опушен грим, но тя не стои особено добре под диоптерни очила. Тъй като самите рамки вече задават определен акцент в зоната на очите, е добре да оставите ефектността в техни ръце, а вие просто освежете очите си с по-светли тонове.

Грешка 3: Не пренебрегвайте миглите си

Дори и да сте скарани със спиралата и машинката за извиване на мигли, след като носите е очила е добре да сключите примирие с тях. Диоптерните стъкла могат да смалят очите, а единственият ефикасен оптичен начин да ги уголемите и е като подчертаете красиви и дълги мигли, отварящи окото.

Грешка 4: Рамките и очната ви линия са с еднаква дебелина

Имаме предвид следното – ако носите дебели тъмни рамки за очила, то ще е грешка да изписвате и дебела очна линия. Това ще „затрие“ очите ви някъде под тежестта на грима и очилата.

Грешка 5: Не скривате тъмните кръгове под очите

Както вече казахме, рамките приковават вниманието към погледа. Тъмните кръгове под очите ще изпъкнат още повече, а с тях и умореният ви вид.