Независимо какъв цвят са вашите очи, те играят много важна роля при общуването и затова е необходимо да се грижим те да имат перфектен външен вид. За всякакъв цвят очи има подходящ грим, който да отива най-много и да подчертава очите ви.

За дамите, които могат да се похвалят с естествено зелени очи, нека ви предложим най-подходящите цветове грим.

Сепия


Сепията е кафеникаво-сивкав или мътно кафяв нюанс, който се комбинира отлично със зеления цвят на очите. Освен като основен цвят, можете да го използвате и за базов, ако искате после да усложните цветовата схема с нещо по-ярко, а също така е много подходящ и за очна линия.

Черно

Да, вярно е, че черното е универсален цвят. Това важи и за грима. АКо искате очите ви наистина да изпъкнат, използвайте черни сенки за постигане на наситено опушен грим.

Четете още: Снопче по снопче към съвършените мигли

Лилаво

Лилавото е идеален нюанс за грим на зелени очи, тъй като е контрастиращ на зеленото и подчертава много изискано зеления цвят на очите ви. Можете да го използвате и за постигане на т.нар. „опушен грим“, който стои перфектно за вечерно парти.

Сребро

Сребристият нюанс е идеален за зеленооките дами, както за ежедневна употреба, така и за строго официални събития. Това е любимият цвят на зеленооката Кейт Бекинсейл.

Четете още: Бляскав поглед