2016-та вече е тук, време е за планиране на следващото пътуване! Един от водещите турически сайтове в България предлага списък с най-търсените в момента дестинации:

Фиджи

Островната държава ще се превърне в истински притегателен център за туристите през 2016-та година. Можете да мързелувате в луксозните курорти, да опитате от най-новите екстремни спортове, да се отдадете на традиционно плаване, гмуркане или риболов и да дадете воля на въображението си.

Гренландия

Вълшебният танц на Северното сияние върху кристалния лед е наистина една от най-невероятните гледки на света. Освен това през 2016-та Гренландия ще бъде домакин на Арктическите зимни игри, фестивал на песента с много танци и кулинарни изкушения.

Уругвай

Разположен между огромните територии на Бразилия и Аржентина, Уругвай приветства своите посетители с интересна столица, гостоприемни жители, бурен културен и нощен живот и неограничени възможности за Шопинг.

Полша

През последните години Полша отбелязва бум на посетители. През тази година един от най-известните градове - Вроцлав ще бъде европейската столица на културата, а Краков ще отбележи световния ден на младежта с посещение на Папа Франциск. Вече се появиха и нови въздушни маршрути до Гданск, Шчечин, Катовице и Краков, които показват увеличаващия се интерес към страната.

Австралия

Въпреки че досега Австралия ни се струваше като невероятно скъпа дестинация, тази година с колебанието на местната валута и понижените цени на петрола, страната се превръща в далеч по-достъпен вариант за пътуване. Големия бариерен риф и девствената красота на Тасмания ви очакват!

Латвия

“Париж на севера”, “Вторият град, който никога не спи”, “Перлата на Прибалтика” всички тези са прозвища на латвийската столица Рига. Архитектурата й е зашеметяваща, а старият град, е едно приказно царство от спретнати криволичещи улички, пулсиращи в ритъма на нощната музика.

Палау

Няма как да останете равнодушни при гледката на природните чудеса на страната – архипелаг от около 200 девствени островчета, покрити с изумрудени гори, обиколени от кристални тюркоазени лагуни. Ако ходите там, отделете време и да се запознаете с пръснатите из джунглата реликви от Втората световна война.

САЩ

Освен редица прекрасни места за отдих, САЩ предлага и невероятни национални паркове, а през 2016-та Американската служба за национални паркове ще навърши 100 години. По този повод ще се организират събития и забавления, които се очаква да привлекат милиони туристи в страната.

Япония

Ако търсите духовни приключения, това е мястото за вас. Предстои ви едно удивително съжителство между древно и модерно, изживяване, което със сигурност ще промени светогледа ви и ще остави завинаги диря в сърцето ви.

Ботсвана

И въпреки че е демократична и просперираща, тази държава е преди всичко впечатляващо дива. Историята на пътуването на тази страна от крайна бедност до едно от най-процъфтяващите общества в Африка е вдъхновяваща. Ботсвана успява да балансира икономическото си развитие с опазване на своите природни богатства. Тази година тя ще отпразнува 50 годишнината от своята независимост, ето защо си заслужава да я посетите.