Всеки един човек, преживял драматично любовно разочарование, има своя начин да го преодолее. Някои опустошават хладилника си, други се опитват да удавят мъката си в алкохол или слушайки саундтрака на Титаник, а пък трети избират да пътуват.

Въпреки че пътуването до другия край на света и посещението на курсове по йога в Мианмар, както и изпиването на литър водка в Москва, няма да ви подействат пречистващо, понякога са необходими и могат да ви поведат по нова пътека в живота.

Ето няколко дестинации, представени от idi.bg, които са подходящи за хора с разбити сърца.

Музеят на разбитите връзки, Загреб, Хърватия

В Музея на разбитите връзки лесно ще намерите отговор на въпроса какво да правите с вещите на старата си половинка, от които просто искате да са отървете. Музейната изложба, която има постоянно седалище в столицата на Хърватия, но може да бъде разгледана и на някои от обиколките й в художествените музеи и магазини в Европа, САЩ и Азия, включва колекция от артефакти, дарени от огорчени и разгневени хора, скоро преживели драматична любовна раздяла. Спомените за тях са разнообразни, варират от снимки и поеми, от плюшени мечета до булчински рокли и дори до мускали със сълзи.



Въпреки че самоличността на хората, дарили експонатите, се пази в тайна, на всеки един артикул има обяснителна бележка със съдържание, поясняващо в кратка история причината, поради която обектът е подарен на музея. Сред интересните артикули в изложбата са дарената от военен ветеран протеза, след като е приключил любовните си взаимоотношения с психотерапевтката си, и брадва, която е използвана от жена, направила на парчета мебелите на своята бивша приятелка, след като е разбрала, че тя е влюбена в друга жена. Музеят на разбитите връзки е чудесна дестинация за тези от Вас, които искат да се убедят, че не са единствените, претърпели любовно разочарование, както и за тези, които се чудят къде да дянат например боксерките със Скуби Ду на бившия си приятел.



Очаквайте продължение.