Красиви жени управляват света и в това може да се убедим, проследявайки класацията "Най-красивите жени политици в света".

Мерседес Араос

Мерседес Росалба Араос Фернандес е роден на 5-и август 1961 година и е перуански икономист, професор и политик. Тя работи в министерството на туризма в Перу от 2006-а година, а днес вече е финансов министър на родината си.



Орли Леви

Орли Леви-Абекасис е родена на 11-и ноември 1973 година и преди да влезе в политическия елит на Израел е била модел и телевизионна водеща.

Мишел Обама

Мишел Обама е съпруга на 44-тия американски президент - Барак Обама. Освен първа дама, Мишел е адвокат и писател.

Сетрида Джаджа

Сетрида Джаджа е политик от Ливан и е родена на 15-и май 1967 година. Тя влиза в политиката през 1994 година като част от партията на Ливанските сили.

Алина Кабаева

Алина Маратовна Кабаева е известна бивша руска гимнастичка, която влиза в политиката през 2007 година.

До 2014 година е член на партията Обединена Русия. Интересен факт за Алина е, че тя е била на кориците на списания като руския Vogue, Maxim и FHM.

Димпъл Ядав

Димпъл Ядав е родена през 1987 година в Индия и е сред най-младите политици в света.

Юнис Олсън

Юнис Олсън е родена на 24 октомври 1977 година и е популярна актриса, телевизионна водеща и участничка в конкурси за красота сингапурка. Днес тя е сред елита в политиката на родината си.

Мария Росария „Мара“

Тя е бивш модел и настоящ политик в италианското правителство. Според списание Maxim тя е най-горещата жена политик в света.

Сара Люис Пейлин

Тя е родена на 11-и февруари 1964 година и е доста разпознаваем американски политик. От 2010 година е политически коментатор във Fox News. Тя е губернатор на щата Аляска от 2006 година. Издигната е като кандидат за вицепрезидент на САЩ в тандем с кандидата на Републиканската партия за президент Джон Маккейн.



Джулия Бонк

Тя е член на Лявата партия в Германия в периода от 2004-2014 година. Тя е най-младият политик в германския парламент, като влиза в него едва на 18 години.