Автор
Woman.bg

Най-скандалните разводи в голямата политика

Руският президент Владимир Путин обяви вечерта на 06 юни, че се развежда с жена си Людмила. Разводите на високопоставени политици са рядко явление и са много непопулярна практика, още повече че това създава значителни главоболия за официалния протокол.

Но историята помни няколко такива случая, за които може да разберете повече ето ТУК!!

2011 година бе белязана от най-гръмкия развод в история в Гватемала. Съпругата на президента Алваро Колом подава молба за развод, за да може да се кандидатира за същия пост. В съобщение до медиите Сандра Торес Колом пише, че поставя любовта към родината по-високо от любовта на съпруга си.



Друг печално известен брачен съюз бе този на принц Чарлз и Даяна Франсис Спенсър. Влюбената двойка се жени през 1981 година. Бракът им бе представен като "приказна сватба" и "сватбата на века." Живото предаване на сватбата, според експерти, се следи от около 750 милиона души по света. Въпреки това, щастието не трая дълго - към средата на 1990-те години отношенията между съпрузите се влошават. През 1996 г. по инициатива на кралица Елизабет II, принц Чарлз и принцеса Даяна се развеждат.



Година по-късно на 31 август 1997, Даяна умира след автомобилна катастрофа в тунела Понт дьо л'Алма в Париж, заедно с милиардера Доди Ал-Файед и мениджъра по сигурността на хотел Риц — Париж, Анри Пол.



Чарлз подновява старата си предбрачна връзка с Камила Паркър-Боулс.