Как да откриете своето перфектно кътче от средиземноморското крайбрежие, което се простира на 46 хиляди км, през 21 страни и е оградено от три континента - Европа, Африка и Азия?

От стотиците невероятни места избрахме десет перли на Средиземно море, които блестят с особена красота.

Тарифа, Испания

Тарифа - испанският град, от който Африка може да се види ясно, тъй като е само на 13 км, е едно от най-фантастичните места на брега на Средиземно море. Благодарение на непрекъснатите ветрове (поради разположението на града между Средиземно море и Атлантическия океан), Тарифа се е превърнал в мека за уиндсърф и кайтсърф.

Дори и да не сте почитатели на екстремните спортове, разходката из спокойния и артистичен стар град, белите пясъчни плажове и зелените околности със сигурност ще ви хареса.

Еолийски острови, Италия

Еолийските острови притежават изключителна красота. Намиращ се недалеч от Сицилия, архипелагът се състои от осем вулканични острова. Заобиколени от кристално лазурни води, планинските зелени късчета земя са дом на древни стари градове, с тесни улички, с къщи в средиземноморски стил и превъзходни ресторанти, предлагащи най-пресните морски дарове.

Малта

Ако се вярва на Lonely Planet, Малта е "микрокосмос на Средиземноморието". С други думи, вие няма да пропуснете нищо от средиземноморския пакет, като посетите само тази малка страна. Със скромната площ от 300 km ², Малта е смесица от европейски, северноафрикански и арабски влияния, които я правят толкова разнообразна, интересна и уникална.

Тя е идеалната дестинация за любителите на историята заради невероятната архитектура от готически, ренесансови и барокови периоди, древните сгради от преди 6000 години и богатия избор на музеи.

Тук ви очакват още 7 от най-красивите места в Средиземноморието