Лятна гръцка фиеста се развихри и разпали летните страсти на целия ни екип.

Признаваме, досега бяхме твърдо убедени, че узото е напитка с твърде характерен за сетивата ни вкус и никога не сме опитвали да припознаем истинската му средиземноморска свежест.

Каквото било, било! След като прекарахме няколко незабравими часа в компанията на коктейли с новото узо Ouzo Paralia, в страхотна гръцка атмосфера, изпълнена с приятни хора, музика и веселие, разбрахме какво сме изпускали досега.

За събитието си имаше и специален дрескод, който напълно потапяше всеки от гостите в една въображаема лятна, свежа привечер на брега на Егейско море.

Комбинацията бяло-синьо във визията беше препоръчителна и какъв късмет, че дни преди да разберем за „срещата” ни с Ouzo Paralia, бяхме се посветили на поредния малък летен шопинг!

На събитието присъстваха вероятно над 200 гости, сред които и много дами и господа от гръцкия бизнес и елит.

Успяхме да видим банкера Левон Хампарцумян (за щастие, изписваме името му с повече лекота, отколкото когато го произнасяме), Мис България 2010 Ромина Андонова и модела Деси Зидарова.



Водещ на събитието, посветено на ледената напитка, която от няколко седмици може да се намери и на българския пазар, беше театралната и кино звезда Захари Бахаров. И на живо, и на екран е все така висок и симпатичен!

Специално за събитието от Гърция бе пристигнал и производителят на узото – Парис Котинис, който представи и самия продукт Ouzo Paralia.

От него научихме, че Paralia в превод на български означава плаж, а дестилерията на Ouzo Paralia е семейна фабрика, намираща се по крайбрежието на Егейско море, която разполага с изключително добра технология за качество на европейско ниво. Всички процедури се извършват при строго хигиенни условия, доказателство за което е притежавания сертификат за качество.

Дори успяхме да разберем, че целият процес по приготвяне на узо трае средно около 10-12 часа.

И ако досега то беше просто алкохолна напитка с променящ се цвят – от прозрачен до млечно бял, то вече можем да го определим като елексир с особен, мек, анасонов аромат с нежен префинен нюанс на средиземноморски плодове.

Бяхме и сред първите, които видяха официалния рекламен клип на Ouzo Paralia, заснета на остров Скопелос, на който впрочем бе заснет и мюзикълът „Мама Мия”.

Едно единствено нещо казва рекламата и то е просто и ясно – „Колко е хубаво да живееш спокойно, без стрес, релаксирайки на плаж с чаша узо в ръка”...