Автор
Woman.bg

10 гадни вещи на знаменитости, купени на търг

Почитател на Лейди Гага платил луди пари за изкуствения нокът на певицата.

Но това далеч не е единственият случай на закупуване на доста гадна вещ на търг.

1. Нокътят на Лейди Гага

Четете още: 10-те най-скъпи снимки

Мениджър от Ирландия бил наясно, че феновете на Лейди Гага биха направили всичко, за да се сдобият с вещ, принадлежала на певицата. Затова когато след концерт намерил на сцената акрилов нокът в черно и златно, паднал от ръката на звездата, той го пуснал на търг. Нокътят бил продаден за близо 13 хил. долара – изглежда някой обича певицата до полуда.

2. Мръсният спортен сутиен на Дженифър Лорънс

Четете още: 10 тайнствени подводни града


За никого не е тайна, че богатите почитатели на киното често се опитват да се сдобият с „реликва“ от историята на киното и са готови да платят големи суми за подобни артикули. Например за спортния сутиен, който Дженифър Лорънс е носила по време на снимките на „Наръчник на оптимиста“. Сутиенът, допълнен от синя блуза, бил продаден за 3 хил. долара – достатъчно пари, за да си платите един семестър в престижен американски университет или да си купите кола втора ръка.


3. Кръвта на Роналд Рейган



Някога продажбата на чудотворни мощи на светии е носила нелош доход (въпреки че автентичността на мощите била доста съмнителна). Така бил продаден флакон с кръвта на свети Дженаро, или пък парчета от христовия кръст. Но за почитателите на президента Роналд Рейган разбира се по-важна и ценна е кръвта на кумира им. Тубичката, съдържаща въпросната засъхнала течност, уж се запазила от 1981 г., когато Рейган лежал в болница след раняване от куршум. Цената достигнала 30 хил. долара, но в крайна сметка търгът бил заклеймен като неетичен и артикулът бил спрян от продажба. Една благотворителна организация е получила тубичката като дарение.

4. Гащите на кралица Елизабет ІІ


Купувач се е намерил и за старите гащи на кралицата, плащайки за тях 18 101 долара. Художникът-аристократ барон Джоузеф „Сепи“ де Бикск Доброни продал коприненото бельо с дантелен кант в eBay, а клиентът пожелал да остане анонимен. Доброни съобщил, че е получил гащите от пилота на частния самолет, с който кралицата пътувала до Чили през 1968 г.. Не е установено дали гащите са автентични, за което баронът предупредил евентуалните купувачи. Въпреки това артикулът бил сметнат за отличен образец на бельо от онази епоха, достоен да се нарече колекционерска рядкост.

5. Използвана хартиена носна кърпичка на Скарлет Йохансон

През декември 2008 г. хремавата Скарлет Йохансон си издухала носа в ефира на телевизионно предаване, целунала кърпичката, запечатала я в плик и я пуснала да се продава на търг в eBay. Седем дни по-късно някой купил отпадъка за 5300 долара, а получените средства били дадени за благотворителност.

6. Пържената филийка на Джъстин Тимбърлейк

През март 2000 г. членовете на младежката поп-група N Sync дали интервю за нюйоркското радио „Z100”, докато закусвали в ефир. Тимбърлейк почти не докоснал храната и предприемчив служител на радиостанцията прибрал два резена препечена филийка заедно със сиропа за тях. Пуснал пакета с лакомството в eBay и скоро го продал на студентката от Уисконсин Кати Съмърс за 1025 долара. Радио „Z100” дало спечелените пари за благотворителност. Съмърс по-късно споделя, че е изсушила леко филийките, за да се запазят по-добре, прибрала ги в още един пакет и ги сложила на видно място в хола си.

7. Дъвката на Бритни Спиърс

Феновете на Бритни купуват използваните й дъвки по 100 долара парчето. Дъвките биват събирани от членове на персонала от сцената след концерт и пускани на търг. Един по-предприемчив служител дори надул изкуствено цената на една дъвка до 14 хил. долара, но по-късно бил разкрит.

8. Косата на Елвис Пресли



През октомври 2009 г. фен на краля на рока купил кичур от косата му на търг за 18 300 долара. Косата била продадена от най-добрия приятел на Елвис и член на неговия фен-клуб Гари Пепър. Той се сдобил с кичура през 1958 г., когато Елвис си обръснал косата, за да влезе в казарма. И ако тази цена ви се струва неразумно висока, имаме да ви споделим още един факт. Коса на друг певец, събрана от фризьор в буркан след подстригване през 2002 г., била продадена за цели 115 хил. долара, а Джъстин Бийбър лично е продал кичур от косата си за 40 688 долара през март 2011 г..

9. Рентгенова снимка на Мерилин Монро



Гърдите на Мерилин Монро разбира се са легендарни, но рентгеновата снимка, на която се виждат белите й дробове, сякаш не би трябвало да предизвика същия възторг. Въпреки това предметът бил продаден за 45 хил. долара през юни 2010 г.. Личните вещи на актрисата стрували още по-скъпо – роклята, която тя носила в клипа на песента „Happy Birthday” била продадена за 1.3 млн. долара, а тоалетът й от филма „Проклетите седем години4 – за 5.6 млн. долара.

10. Зъбът на Джон Ленън



Само напълно отдаден почитател на група Beatles би платил 30 хил. долара за зъба на Джон Ленън... или пък напълно отдаден почитател на зъбите? Такъв е канадският стоматолог Майкъл Зук, дал през ноември 2011 г. 30 500 долара за зъб, който Джон Ленън подарил на икономката си след посещение при зъболекар през 1960 г.. Зъбът изглежда доста противно и е покрит с жълт налеп. Доктор Зук обаче е обявил, че ще го изложи като украшение в клиниката си.