По волята на различни дизайнери в ролята на играчи в джагите са ставали лего персонажи, Хитлер, Дядо Коледа, кукли Барби и дори столове.

Затова и днес решихме да подберем за вас най-креативните варианти на джаги, на които сме попадали.

Ето ги и тях:

Представителите на групата Eleven Forty решили да погледната философски на проблема за доброто и злото, като включили различни герои в своята версия за "футбол на маса". В редиците на положителните персонажи те сложили Дядо Коледа, Мери Попинс, доктор Джекил, майка Тереза и дори Бог. Срещу тях се изправят Луцифер, Калигула, мистър Хайд и Адолф Хитлер.

Четете още: 15 години заедно: Модните трансформации на Дейвид и Виктория

Австрийците от Sociable Media Group създадоха "хибридни" джаги. Изобретението дава възможност да се провеждат шампионати както на живо, така и във виртуалната реалност.

Четете още: Най-скъпите спортни марки

Френската дизайнерка Хлое Рушон смята, че футболът не е само за мъже и затова решила да създаде "футбол на маса" с участието на кукли Барби.

Поклонниците на сагата на Джордж Лукас със сигурност ще бъдат очаровани да изиграят по една игра на джагите, носещи името Lego Star Wars Foosball Table.

Най-дългата маса за игра на джаги е създадена от Amstel и се намира в Амстердам. За един отбор, който да играе на Table Football XXL са необходими 22-ма играчи.

Някои дизайнери имат далеч по-практични идеи. Като британците от Trifle Design, които създадоха устройството джаги и масичка за кафе в едно.

2eleven представлява доста интересна маса, която има дисплеи, на които може да показва различни реклами. Тя е снабдена и с поставки за бира.

Компанията BlingMyThing пък пусна златни джаги. Стойността на The Foosball Table of Kings -Lux Gold е 29 724 долара.

В някои страни се практикуват и джаги с истински играчи или Human Table Football. Този спорт е доста интересен и сложен.

На масата Ultimate Clash of Generations не участват живи хора, а ... столове. Те са дело на различни дизайнери и наистина са доста любопитни.