Автор
Теодор Муховски

Нови разкрития: Джон Ленън залитнал към дрогата заради Йоко Оно

Певицата Йоко Оно направи интересни разкрития в нова книга за нашумялата група "Бийтълс", която включва неочаквани досега нейни интервюта от миналия век. В нея се казва, че тя е запалила по хероина тогавашния си съпруг Джон Ленън.

В книгата са включени любопитни интервюта с членовете на групата Пол Маккартни, Ринго Стар, Джордж Харисън, както и техните семейства и бизнес партньори, проведени от Питър Браун, главен оперативен директор на Apple Corp, финансовата империя на Бийтълс, и Стивън Гейнс през 1980 и 1981 г.

"Бийтълс"
"Бийтълс"

„Само малка част от съдържанието на тези транскрибирани интервюта някога е било разкрито“, се казва в резюме на книгата. „Интервютата са уникални и откровени. Информацията, историите и преживяванията, както и авторитетът на хората, които имат връзка с тях, имат историческа стойност. Нито една колекция като тази не може да бъде събрана отново“.

Оно казва в едно от интервютата, че за първи път е опитала хероин в Париж с Ленън. "Беше много приятно чувство и го споделиха с Джон“, описва случката тя. В интервю за Rolling Stone, публикувано през януари 1971 г., легендарният изпълнител коментира употребата на наркотици, като заяви, че той и жена му употребяват хероин, когато изпитват истинска болка.

Коя е Йоко Оно?

Йоко Оно е японска художничка, музикант и активистка, родена на 18 февруари 1933 г. в Токио, Япония. Тя е известна с превъзходната си креативност и активизъм в различни области на изкуството.

Йоко Оно
Йоко Оно

Художествената ѝ кариера включва експериментални видеа, фотография, живопис и инсталации. Тя също така се проявява като музикант, издавайки албуми както самостоятелно, така и с Ленън. Нейният стил в музиката е иновативен и често експериментален, като използва широка гама от звуци и техники.

Йоко Оно също е известна с активизма си за мир и права на жените. Тя участва в различни движения за мир и е била важна фигура в борбата за равноправие и промени в обществото.

Нейната връзка с Ленън я прави икона на поп културата, но тя има и собствена значимост като автор и изкуствовед. Йоко Оно продължава да влияе върху изкуството и обществото с иновативния си подход и ангажираност към важни теми.

Йоко Оно: Животът с друг човек винаги е труден
ПО ЖЕНСКИ
Автор Веселина Петрова

Йоко Оно: Животът с друг човек винаги е труден

Автор Веселина Петрова