Автор
Антония Дамянова

Фронтменът на Kiss изригна срещу нормализирането на смяната на пола за непълнолетни

Фронтменът на рок бандата Kiss – Пол Стенли, избухна в социалните мрежи. Повод за бурната му реакция са все по-широките права, които се дават на транссексуалните. Става дума за нормализирането на смяната на пола за непълнолетни, което предизвика гневната реакция на вокалиста и китариста.

Гледната си точка по въпроса Пол сподели преди броени дни в платформата Twitter: "Има ОГРОМНА разлика между това да учиш на приемане и да насърчаваш начин на живот, който обърква малките деца и ги кара да поставят под въпрос своята сексуална идентификация", гласи постът.

View post on Instagram
 

Рок легендата посочва, че възрастните "могат да решат, че смяната на пола е техен (на децата им) избор" и подчертава, че подрастващите не трябва да имат право на операции и процедури за смяна на пола до навършването им на пълнолетие.

Както Ендокринното общество, така и Световната професионална асоциация за трансджендър здраве не препоръчват хирургическа намеса за потвърждаване на пола преди 18-годишна възраст, освен ако пациентът, неговият лекар и специалист по психично здраве не са съгласни, че намесата е необходима, уточнява още музикантът.

View post on Instagram
 

В края на изявлението си Пол Стенли отбелязва следното: "Твърде много родители вече са объркали приемане с насърчаване на ситуация, която е борба за истински засегнатите, и са я превърнали в тъжна и опасна тенденция".

Твърдението на Пол Стенли обаче бе опровергано моментално от всички големи медицински организации в САЩ, включително Американската медицинска асоциация, Американската академия по педиатрия и Американската психологическа асоциация, които подчертаха, че насърчаването за смяна на пола не само не е опасно за транс младежите, но в повечето случаи са изключително полезни и животоспасяващи.

Междувременно няколко щата вече са забранили процедурите за смяна на пола на непълнолетни, убедени, че не трябва да бъдат предлагани като възможност за лица под 18-годишна възраст. В същото време някои законодателни органи в Тексас, Канзас и други щати вече са задействали процедури за повишаване на минималната възраст до 26 години, пише Billboard.

В интервю за изданието миналата година д-р Джошуа Д. Сейфър се опита да успокои обществеността, че операциите за смяна на пола, които всяват смут много сред десните законодатели, включително и Пол Стенли, са "обикновено запазени за възрастни", но са допустими само и единствено в извънредни ситуации, когато изискват неотложна намеса. "Преди каквато и да е медицинска или хирургическа интервенция за потвърждаване на пола всички непълнолетни трябва да преминат преглед при специалист за психично здраве. След като се прецени, че са готови за медицинска/хирургична интервенция, се пристъпва към процесите, които предлагаме за възрастни", каза тогава експертът.

View post on Instagram
 

Четете още: След внезапния развод: Кевин Костнър е извършил сексуално насилие по време на медения месец?