Автор
Антония Михайлова

Апокалипсис сега: Пророчеството на монаха Ригор за слънчевото затъмнение на 8 април

Историците свързват няколко древни пророчества със затъмнението на 8 април 2024 г. Разбивачите на кодове са категорични: именно за този ден пише в писанията си и френският хронист Ригор - монах, който е живял в началото на 12-ти и 13-ти век.

„Ще има слънчево затъмнение с цвета на огъня, докато Слънцето се скрие. И по време на затъмнението на Земята ще бъде такава тъмнина, както в полунощ, когато няма лунна светлина...”, пише той. Но защо учените са склонни да смятат, че тези думи се отнасят именно за нашето време? Слънчевите затъмнения се случват, разбира се, най-малко два пъти в годината и най-много пет.

Слънчево затъмнение
Слънчево затъмнение

Горепосоченият пасаж е само част от пророчеството на Ригор. Летописецът говори за няколко събития, които ще се случат едно след друго и в крайна сметка ще променят хода на историята.

Още преди затъмнението трябва да се появи буря, последвана от земетресение. „По това време ще се издигне много силен вятър, който ще всее страх в сърцата на хората. Бурята ще вдигне пясък и прах от повърхността на земята, докато покрие дърветата и кулите... Гръмотевици ще раздират въздуха, после ще се появи подземен тътен и земята ще се разлюлее страшно - всичко това ще всее ужас в сърцата на хората”, се казва още в проочеството на Ригор. Достатъчно е да си припомним неотдавнашната прашна буря в Китай и Монголия, последвана от зловещото земетресение в Тайван.

Какво се случва след това? Ригор има още три предсказания, отнасящи се към този период, чийто смисъл обаче все още не е напълно ясен.

Първото гласи следното: "Един човек ще излезе от Елам, ще събере голяма сила и ще води голяма война срещу народите, но няма да живее дълго.“ Тук можем само да кажем, че Елам е древно царство, разположено на територията на съвременен Иран.

Според второто предсказание друг човек ще се появи и ще твърди, че е пророк: "Той ще дойде с книга в ръка и ще каже, че е изпратен от Бог и Неговите пророци. Той ще подведе много народи и мнозина няма да останат безучастни към неговите учения. Но това, за което пророкува, ще се стовари върху собствената му глава." По думите на Ригор и този пророк няма да живее дълго.

Учените са в паника: Мистериозна озонова дупка над Антарктида е придобила размерите на континент
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова

Учените са в паника: Мистериозна озонова дупка над Антарктида е придобила размерите на континент

Автор Антония Михайлова

Всичко обаче ще бъде променено от трети човек, който ще „дойде от Изтока“. Той ще бъде най-мъдрият и ще владее тайни знания. „Той ще бъде носител на справедливостта и ще преподава Законите на Истината. И той ще извади хората от мрака на невежеството и ще им разкрие пътя към духовното просветление“, пише Ригор.

Някои изследователи са склонни да вярват, че този мистериозен „трети човек“ ще дойде от Далечния изток - Тибет, Непал или Китай.