Автор
Веселина Петрова

Стоичков зарадва ученици от Плевен: Оттук тръгна моят път

Христо Стоичков гостува в Средно училище "Иван Вазов" в град Плевен, където е подредена първата постоянна фотоизложба, показваща моменти от житейския път и богатата кариера на Камата.

Събитието се организира по инициатива и идея на Асоциация "Докосни дъгата", с председател д-р Денислава Ангелова, и е подкрепена от директора на най-голямото учебно заведение в плевенска област - Димитър Митев.

Експозицията е под надслов "Христо Стоичков - 30 години Златна топка“ и препраща към алеите в Зала на славата "Христо Стоичков“. Изобразени са футболният тунел с историята на Модерния ляв, емблематични части от Алея "Триумфална“, събираща най-ценните трофеи в кариерата на Великата осмица, както и някои от незабравимите приятели на единствения българин, носител на Купата на европейските шампиони.

View post on Instagram
 

Стотици ученици приветстваха с овации и аплодисменти Стоичков."Благодаря за топлото посрещане. Аз израснах с големи футболисти и приятели като Пламен Гетов“, обърна се великият спортист още в началото на своето слово към легендарния бивш национал на България, който го придружаваше на събитието."Учил съм се от него и съм горд от това. Имал съм много щастливи моменти в Плевен. Може би не знаете, но първата ми награда като футболист я получих точно тук. Избраха ме за най-перспективен млад футболист в България. Оттук тръгна моят път“, отбеляза Стоичков.В края на срещата учениците получиха възможността да се снимат със своя идол и да получат автограф от Кавалера на "Златната топка“, пише Varna24.