Автор
Ева Григорова

Ето как Христо Стоичков се сбогува с легендарния Бекенбауер

Христо Стоичков отдаде почит към паметта на легендарния Франц Бекенбауер. Кайзера напусна този свят на 78-годишна възраст, а Стоичков го описа като един от най-големите приятели на българския футбол.

"Поклон, Кайзер Франц! Ти си един от най-великите в историята на нашия спорт! Ти си един от най-големите приятели на българския футбол! Твоето име завинаги ще е на най-първо място! Почивай в мир, хер Бекенбауер!" - написа Стоичков в своя Фейсбук профил. 

Съобщението за смъртта на Бекенбауер натъжи футболната общност, като множество легенди използваха социалните мрежи, за да изразят своите съболезнования. Лотар Матеус, рекордьор по брой мачове за Германия и бивш национален селекционер на България, също сподели своите възхищение и тъга:

"Шокът е дълбок, въпреки че знаех, че Франц не се чувства добре. Смъртта му е загуба за футбола и за Германия като цяло. Той беше един от най-великите като играч и треньор, но и извън терена. Франц беше изключителна личност, не само във футбола, и се радваше на световно признание. Всеки, който го е познавал, знае колко велик и щедър беше Франц. Един добър приятел ни напусна. Ще ми липсва, ще ни липсва на всички!".