Автор
Woman.bg

Хитовете на "Тоника" и Тони Димитрова в нов мюзикъл

В Националния музикален театър започнаха репетициите за най-новата премиера. Мюзикълът „Здравей! Как си, приятелю?“ продължава добрата традиция да се създават музикално-сценични произведения специално за трупата на Музикалния театър. Идеята е на Еделина Кънева, а либретото на Юрий Дачев. Музиката, аранжиментите и оркестрацията по песните на Стефан Диомов са поверени на младия, но вече утвърден маестро Георги Милтиядов, който е и диригент-постановчик. Диригент на постановката ще бъде и маестро Дориан Молхов. Режисьор на мюзикъла е Камен Воденичаров, сценографията и костюмите са на Николина Костова – Богданова, хореограф е Йоанна Стоянова, а координатор на проекта – Пеньо Пирозов.

Една от най-разпознаваемите от всички поколения български песни – „Здравей, как си, приятелю?“, е избрана за заглавие на мюзикъла. Тя подсказва на зрителите, че ще станат свидетели на една дългоочаквана и вълнуваща приятелска среща. А за някои от героите тя ще се превърне и в любовна. Сюжетната линия на мюзикъла ще върне приятни спомени, ще стопли сърцата на зрителите, а със сигурност и ще разчувства.

Защото героите са сякаш вечните – Примерната, Самоувереният, Нетърпеливата, Суетната, Закъснелият, вечният бунтар – Клошарят, двама влюбени младежи и разбира се, една вече пораснала „малка дъщеря“ Мария. В очертаващата се като уж скучна лятна вечер героите на мюзикъла ще разкрият дълго стаени тайни и пазени откровения. Този уникален музикален проект вплита затрогващите текстове на песните, изпълнени от Тони Димитрова, Пламен Ставрев, „Тоника“, „Тоника СВ“, „Домино“ и „Фамилия Тоника“ в една лична история за приятелство и любов.

Солистите на Музикалния театър ще разкажат за първата и за старата любов, за възходите и за паденията, за прошката и за обидата, за разделите и за събиранията, но най-вече за едно вечно и искрено приятелство. В този разказ участват оркестърът, хорът и балетът на Националния музикален театър. Премиерните дати са 20 и 21 април 2024 г. и билетите вече са в продажба.