Автор
Веселина Петрова

5 велики истини за всяка от нас: Момичета, бъдете такива, каквито сте, защото всеки ден е празник

Мили момичета, мами, дами, просто жени. Бъдете такива, каквито сте. С грим или без, вие сте красиви. Защото е в природата ви. Да бъдете едновременно и нежни, и силни, и решителни, и супер непостоянни... Като месеца, наречен на вас.

Има неща, които никога не трябва да забравяме.

Първото е, че всяка от нас заслужава любов. Не е нужно да се доказваме, подчиняваме, да правим постоянни компромиси със себе си. Всяка от нас е цвете, което има нужда от любов, закрила и грижи. Бъдете силни, но бъдете и слаби.

Не е срамно да поискате помощ. Ама наистина. Знам, че понякога си мислите, че можете да се справите с всичко. И съм сигурна, че можете. Но не е необходимо. Ние идваме на този свят, за да обичаме, за да обгрижваме, галим, за да оставим поколение след себе си. Все тежки задачи. Затова, когато усетите, че се задъхвате, спрете, починете си и си помете дъх. И да, помолете за помощ.

Научете се да казвате "не". Нито е проява на слабост, нито ще обидите някого. Напротив. Проява на любов и грижа е - към самите вас. Аз лично това го научих на едно доста сериозна възраст, но сега ми е много хубаво. И леко. Бъдете смели, когато трябва да откажете нещо, което е в разрез с вашите разбирания, ценности, желания. Вие сте личност и заслужавате уважение и щастие. Нали?

Не се притеснявайте излишно. Научете се да оцелявате без да изпадате в нервен срив всеки път. Светът няма да приключи, ако точно в тази минута не свършите всичко, което сте решили, че трябва да свършите. Всичко ще бъде наред. Обичам тази мантра. Защото ме приземява. Вие сте човешко същество, не магьосници.

Приоритети. Това е думичката, която трябва да ръководи ежедневието ви. Няма идеални хора и ситуации. Да, вие сте прекрасни, но не се опитвайте да държите всичко под контрол. Бъдете жени с приоритети. Записвайте си важните неща, следвайте поставените цели и вярвайте - нищо не си заслужава да бъде постигнато на всяка цена.

Успех ви желая. Бъдете себе си. И вярвайте в своята светлина.