Автор
Ева Григорова

Скромно, но някак специално: Разкриха плановете на Кейт за Деня на майката

Денят на майката в Обединеното кралство се пада в неделя и като много семейства, които празнуват идния уикенд, принцесата на Уелс може да очаква цветя, ръчно изработени картички и може би някои домашно изпечени лакомства.

Тъй като Кейт продължава възстановяването си в Уиндзор след планираната ѝ коремна операция през януари, тя вероятно ще има скромен, но все пак специален ден у дома с трите си деца принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

42-годишната Кейт несъмнено ще се наслаждава на всеки момент от времето си с наследниците си, преди да се заеме отново с кралските си задълженията след Великден. За първи път от години тя ще се наслаждава на това, че е майка на пълен работен ден и не ѝ се налага да жонглира между семейния живот и своята работа като един от най-важните членове на кралското семейство.

Кралският редактор на HELLO!, Емили Неш, казва за изданието: „Кейт може да не е ходила в училище или на спортни мачове, но тя успя да прекара много време с децата си у дома през последните няколко седмици и те ще бъдат такъв тоник за нея. Семейството ѝ е абсолютно в центъра на нейния свят, така че възможността да има Джордж, Шарлот и Луис у дома с нея без съмнение ще повиши настроението ѝ.“

В предишни години кралските особи отбелязваха публично Деня на майката или пускайки нови лични семейни снимки, или показвайки на почитателите си как са празнували. Миналата година дворецът Кенсингтън сподели два портрета – единият на Кейт и трите ѝ деца, седнали на дърво и друг на принцесата, прегърнала по-малкия си син Луи. Снимките бяха направени в селския дом на семейство Уелс в Норфолк, Анмър Хол. През 2021 г. дворецът сподели и снимка на домашно изпечена торта, която кралските деца са направили за майка си, както и снимки на картички, които децата са написали на покойната си баба, принцеса Даяна, която те нежно наричат баба Даяна.