Автор
Антония Михайлова

2024-та - година на кармата на Сатурн: От какво да се пазите, за да не съсипете живота си

Новата високосна година се управлява от числото 8 (2+0+2+4), което в нумерологията отговаря на числото на Сатурн - планетата, която в астрологията е господар на кармата и на закона на бумеранга.

Всеки бумеранг е отражение на това как човек се отнася към себе си и на какво емоционално ниво се намира. Именно на базата на това вътрешно отношение към себе си всеки индивид взема едно или друго решение спрямо околните хора. В Таро има карта, наречена Две пентакли, която изобразява млад мъж, който жонглира с две монети. Те са символ на баланса, който се контролира точно от Сатурн - важно е да запомните, че всяко действие, което предприемете, ще бъде отразено в събитията около вас.

Това означава, че колкото обичате себе си, толкова ще ви обичат и околните. Когато вие самите се отнасяте към себе си с любов и уважение, това неминуемо ще рефлектира и върху интимния партньор. Ако се отнасяте към себе си без преданост и грижа, не очаквайте такова отношение и от половинката си. През 2024 г. трябва да внимавате да не предадете себе си и съвестта си - може силно да съжалявате, ако на някакъв етап се съгласите да пожертвате ценностите си в името на другите или на моментна радост. 

Сатурн, като управител на 2024 г., отговаря и за съзряването на човека, както и за сериозното му отношение към здравето и начина на живот. Ето защо много уроци ще „долетят” към нас чрез проблеми с тялото и организма, особено през месеците на сериозни квадратури на Сатурн с други планети.

През август 2024 г. има голяма вероятност от контузи и травми, тъй като Марс и Юпитер ще бъдат в квадрат със Сатурн. Затова, ако се движите там, където сърцето ви не иска, но умът ви принуждава, най-вероятно ще си вземете сериозен урок. Освен това през 2024 г. Сатурн ще „свали розовите очила“ по отношение на отношенията ви с другите - това се отнася както за брачните отношения, така и за приятелствата. 

В романтичен план Сатурн приветства законните връзки, но не приветства любовните триъгълници и „левите пътувания“ - не очаквайте, че жененият човек, с когото имате връзка, ще напусне семейството. През 2024 г. хората ще се опитат да запазят статуквото, дори и да са нещастни. Ако обаче семейната идилия е фалшива, Сатурн също ще повлияе на такива връзки - често в годините на Сатурн двойките решават да се разведат, тъй като съюзът е крехък и податлив на предателства.

3-те женски зодии, които са способни да променят света
ЗВЕЗДИ
Автор Теодор Муховски

3-те женски зодии, които са способни да променят света

Автор Теодор Муховски

Какви събития през 2024 г. могат да съсипят живота ви? 

Бездействието, апатията към съдбата и липсата на дисциплина са всичко, което наистина може да ви изпрати на дъното през 2024 г. Сатурн е този, който изпраща изпитания и проверява доколко човек може да ги издържи. След такива проверки Сатурн дава най-големите подаръци, било то под формана на силна любов, или на голям финансов успех и стабилност. Ако изпаднете в апатия и чакате животът да ви донесе това, което искате, просто защото сте добър човек, можете да чакате още сто години. 

През 2024 г. важността на вземането на решения е на първо място, а способността за действие ще бъде оценена от Вселената стократно. Такъв е случаят, когато полагайки дори минимални усилия по пътя на трансформацията, ще получите подаръци, които надхвърлят вашата инвестиция. Например, ако решите да спестите пари, за да си купите дом, тогава през 2024 г., като поставите дори малка сума в касичката си, можете внезапно да получите увеличение на заплатата или нов успешен финансов проект. Вселената отразява нашите намерения - така че бъдете смели през 2024 г.!