Автор
Ева Григорова

Очаквахте ли го: "Опенхаймер" тотално победи "Барби" на наградите "Златен глобус"

Въпреки че филмът "Барби" беше един от хитовете на миналата 2023 година и имаше цели 9 номинации, той успя да спечели само 2, като те бяха за най-добро представяне по кината и в бокс офисите и най-добра песен, като наградата грабна хита на Били Айлиш What was I made for?. 

Далеч по-добре се представи филмът "Опенхаймер", в който се разказва за създаването на атомната бомба по време на Втората световна война. Той се сдоби с цели 5 награди. 

Кристофър Нолан, който използва успеха си в създаването на блокбастъри като „Черният рицар“ и „Генезис“, за да накара „Юнивърсъл пикчърс“ да продуцира драмата на стойност 100 млн. долара за Опенхаймер, получи наградата за най-добър режисьор, а Килиън Мърфи, превъплътил се в образа на мрачния учен във фокуса на филма, беше обявен за най-добър актьор в драматичен филм. 

Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля отиде при Робърт Дауни Джуниър. Ема Стоун пък се сдоби с наградата за най-добра актриса в "Клети създания". Лентата беше отличена и с наградата за най-добра филмова комедия или мюзикъл. 

Преди церемонията прогнозите за големите отличия бяха разпределени основно между касовите филми "Опенхаймер" и "Барби", като се очакваше спорът между двата касови филма да продължи. 

Сериалът "Наследници" получи няколко отличия за последния си сезон, посветен на битката за контрол над глобална медийна империя, сред които и приза за най-добър драматичен сериал. 

Киърън Кълкин получи наградата за най-добър актьор в телевизионна драма. Френският филм "Анатомия на едно падане" спечели "Златен глобус" за най-добър чуждоезичен филм и за най-добър сценарий.

Академията за мода награди най-успешните и стилни българи за 2023 година
МОДА
Автор Woman.bg

Академията за мода награди най-успешните и стилни българи за 2023 година

Автор Woman.bg