Автор
Евелин Попадийна

Строгите майки имат по-добри деца

Според изследванията децата със строги майки са по-добри и по-добре подготвени за живота. 

Строгите родители карат децата си да се фокусират върху бъдещето си ежедневно, да почистват стаята си редовно и винаги да си пишат домашното. Голяма част от нас са израснали със строги родители, които са ни карали да се чувстваме все едно сме наказани. 

Специалистите твърдят, че строгите родители отглеждат по-успешни деца. Без значение колко тежко си мислите, че е било детството ви, ще дойде ден, в който ще сте благодарни на майките си за това.

Професор от университета Есекс провел проучване, включващо повече от 15 000 деца на възраст 13 до 14 години за период от 6 години. Проучването е установило, че по-успешните хора имат майки, които изискват много от тях, докато растат. 

Децата със строги родители са по-уверени, по-склонни са да завършат колеж и да си намерят добра работа. Разбира се, като по-малки може да чувстват майката като враг, но по-късно осъзнават, че това е било за тяхно добро. Рано или късно тези деца разбират, че са отгледани правилно и са подготвени за това, което ги очаква в живота.

Баба и бебе: 4 метода за възпитание, които бабите трябва да избягват
МИСИЯ БЕБЕ
Автор Woman.bg

Баба и бебе: 4 метода за възпитание, които бабите трябва да избягват

Автор Woman.bg