Автор
Антония Михайлова

Бедствия, глад и нови лидери на хоризонта: Предсказанията на Нострадамус за 2024 г.

Мишел дьо Нотредам, известен повече като Нострадамус, е френски лекар, алхимик и фармацевт, живял през далечния 16-и век. 

Днес името на Нострадамус е нарицателно, тъй като неговите предсказания се сбъдват с удивителна точност. И така, какви пророчества прави великият гадател за предстоящата 2024 г., нека да разберем сега.

Нострадамус
Нострадамус
Pixabay

Според съвременната интерпретация на записките на Нострадамус до 2025 г. светът ще бъде залят от вълна от бедствия. В своите прогнози той предупреждава за мащабни екологични катастрофи и причинени от човека бедствия, както и за възможни аварии и природни бедствия в Северна Америка и Европа. 

За да се гарантира мир и сигурност на Земята, ще бъде създадена нова организация, тъй като ООН ще загуби влиянието си. Икономическата ситуация в света ще се промени бързо и китайците ще доминират в този сектор.

В Съединените щати ще се работи активно за създаване на нанороботи, които скоро ще бъдат използвани навсякъде. Според пророка има голяма вероятност гладът в Европа да нарасне през следващата година. 

И това ще има много силен ефект върху хората - те ще станат по-буйни, по-агресивни, което може да доведе до разногласия и бунтове. Ръководството на Европейския съюз ще загуби контрол над ситуацията и ще потърси "враг", за да отвлече вниманието на населението от вътрешния проблем.

"Разногласия ще разклатят приятелствата между хората и народите. Няма да има вяра, ще се събуди омраза...", пише Нострадамус.

4-те най-точни сбъднали се предсказания на Нострадамус
НОВИНИ
Автор Теодор Муховски

4-те най-точни сбъднали се предсказания на Нострадамус

Автор Теодор Муховски

Нострадамус предсказва и за сериозни промени в разпределението на силите на планетата, които могат да настъпят в края на 2024 г. "Глобалното господство на Америка ще приключи с възхода на Червения дракон!", пише още пророкът. Червеният дракон, според тълкуването, е Китай, който активно набира сила.

Какви други събития могат да се случат в света според Нострадамус? 

- Метеорит ще падне през зимата на 2024 г. Но това събитие, за щастие, няма да бъде значимо за човечеството. 

- Нивото на световните океани ще се покачи бързо. 

- Много страни ще бъдат засегнати от голямо земетресение и най-големите градове ще търсят начини да спасят жителите си.

Метеорит
Метеорит