Автор
Евелин Попадийна

Как да предпазим кожата на лицето си през зимата

През зимните месеци кожата ни има нужда от по-специална грижа. Това се дължи на студа и вятъра, които вредят изключително много на кожата ни. Тя се дехидратира, замръзва, губи еластичност, а понякога стига и до напукване. За да избегнем тези неприятни моменти трябва да променим грижата за лицето си:

Богати текстури
Продуктите за кожа, които сте използвали през лятото, няма да ви свършат работа. Текстурата им е лека и съставът им е твърде прост. Тези серуми и кремове само овлажняват, а в студеното време кожата се нуждае от допълнително подхранване. Съветваме ви да изберете по-плътни кремове за лице, подхранващи масла и серуми със защитна функция. 

Насищане
През зимата е необходимо да слагаме по-плътен грим, за да предпазим кожата си от вятър и замръзване. На първо място трябва да сложим подхранващ крем за лице (нанасяме го 20-30 минути преди да излезем навън), след това слагаме фон дьо тен или BB крем и в края нанасяме пудра. Това ще помогне на лицето да не замръзне.

Етерични масла
Етеричните масла през зимата предпазват кожата от напукване и облекчават сърбежа, причинен от вятъра и студа. Нанесете масло от ший, авокадо или друго върху раздразнените участъци от кожата и мигновено ще почувствате успокоение.

Слънцезащитен крем
Слънцезащитата не се използва само през лятото. Дори през студените дни кожата се влияе от излагането на ултравиолетовите лъчи. Затова използвайте слънцезащитни кремове през цялата година

Чист и влажен въздух
Препоръчително е да използвате овлажнител за въздух през студените дни. Не забравяйте и да проветрявате дома си поне два пъти на ден. 

За перфектна кожа: Грижа за лицето през последна четвърт на Луната
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Астролог - Ивелина Пенчева

За перфектна кожа: Грижа за лицето през последна четвърт на Луната

Автор Астролог - Ивелина Пенчева