Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

За съвършена кожа: Грижа за лицето според лунния календар

Спазвайки простите правила за грижа за кожата според лунния календар, определено ще забележите невероятен резултат. Ако разбирате лунните фази, можете да използвате силата на нощното светило за свои собствени цели: просто водете си бележник и разпределете козметичните процедури според лунния календар. Не е необходимо да ги правите всеки ден: достатъчно е да направите 1-2 процедури през всяка лунна четвърт. 

Грижа за лицето на новолуние 
Това е така наречената „лунна зима“. Всички процеси се забавят, активността на тялото намалява. Първата четвърт е идеална за почистване на кожата. 

1-3 лунни дни 
Замразете чаша отвара от коприва във формички за лед и сутрин масажирайте лицето си с получените кубчета. Копривата тонизира сухата и застаряваща кожа, а също така регулира работата на мастните жлези, което е важно за мазната кожа. При свръхчувствителност се препоръчва да се използва отвара от лайка. 

4-5 лунни дни 
Време е за пилинг. Смесете 1 с.л. зехтин, мед и фина морска сол. Нанесете върху лицето с масажиращи движения. След процедурата, за да избегнете раздразнение, избършете кожата с памучен тампон, напоен с отвара от агаве. 

6-7 лунни дни 
Тези дни са идеални за дълбоко почистване и премахване на мъртвите кожни клетки. Смесете 3 с.л. смлени овесени ядки с бадемово масло до консистенция на заквасена сметана, нанесете върху лицето и втрийте с пръсти за 5-10 минути. Без да изплаквате, нанесете мед (1 супена лъжица), смесен с ябълков или портокалов сок (3 супени лъжици). Последният слой на маската е кисело мляко или кефир с няколко капки лимонов сок. Оставете докато изсъхне напълно, след което изплакнете с хладка вода. 

Лунните дни, както следва: 
2 л.д. – 15.10. 08:12 
3 л.д. - 16.10. 09:20 
4 л.д. – 17.10. 10:30 
5 л.д. – 18.10. 11:41 
6 л.д. – 19.10. 12:51 
7 л.д. – 20.10. 13:55