Автор
Ива Петрова

Как лесно и трайно можете да свалите един килограм

Един килограм не е кой знае какво, ще кажете вие. И сигурно си мислите, че лесно можете да го свалите. Да, ама не.

Според специалистите, първоначално трябва да пресметнете от колко калории дневно имате нужда, за да започнете да отслабвате. Приблизително това са 500 калории дневно. Диетолозите са убедени, че загубата на един до два килограма на седмица е безопасен и стабилен темп на отслабване. Ето какво още съветват те, цитирани от Eat This, Not That. 

Порциитe са важни

Винаги, когато искате да отслабнете, обърнете внимание на количеството храна. Размерът на порциите е важен фактор за общия прием на калории. Водете си записки колко и какво сте хапнали. Така ще проследите колко ядете и как се чувствате. 

Гответе у дома

Ако сами приготвяте храната си, ще знаете точно какво има в нея - като сол, подправки и добавки. Много е важно да балансирате умело протеини, мазнини и въглехидрати. Хранете се здравословно, избягвайте нискомаслена или нисковъглехидратна диета, защото те могат да се окажат неустойчиви във времето. 

Движете се

Всички специалисти са категорични - спортът и физическото натоварване са задължително условие за успех. Препоръчват около 150 минути умерено интензивни физически упражнения седмично. Това ще рече около 30 минути на ден.