Автор
Антония Михайлова

Тя роди за 40 секунди, без да се напъва, благодарение на рядко заболяване

Тя е млада родилка, която посреща рожбата си на бял свят без никакви болка и усилия. 24-годишна жена Сиана Гонзалес от Филаделфия ражда без каквито и да било напъни – само за нищожните 40 секунди. 

"Не се наложи да напъвам, бебето излезе само. Извиках - той идва", разказва Гонзалес пред Southwest News Service, описвайки невероятното раждане на сина си през август 2022 г. 

View post on Instagram
 

Всъщност жената е изпитала това, което е известно като рефлекс на Фъргюсън, наричан още рефлекс на изтласкване на плода, по време на който плодът се изхвърля от тялото без никакво напрежение и напъни.

Неволевият рефлекс се дължи на естествения процес на раждане на тялото, про време на който се освобждава окситоцин - хормон, който се секретира се по време на раждане, тъй като предизвиква ритмичното свиване на матката по време на родилния процес и така спомага за изтласкване на плода от родовия канал. 

View post on Instagram
 

Повечето жени обаче, докато раждат в болниците, не могат да изпитат рефлекса на естественото раждане и избутване, тъй като той често е потискан от звуците на машини, суетенето на лекари или сестри и други необходими процедури, които могат да се явят като пречка на този рефлекс. 

За майките, които са го преживели, рефлексът се случва толкова бързо, че го сравняват с кихане - веднъж започне ли, няма спиране. 

View post on Instagram
 

Гонзалес е категорична, че бебето ѝ се е родило за по-малко от 40 секунди, след като е усетила това, което първоначално е смятала за контракции на Бракстън Хикс, известни още като фалшиви родилни болки. Но когато пристигнаба в родилния център, открила, че всъщност ражда. 

 Тя била поставена в басейн за раждане, когато изведнъж установила, че бебето излиза много преди очакваното време това да се случи.

Запознайте се с близнаците, които покориха света заради различния цвят на кожата (Снимки и Видео)
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова

Запознайте се с близнаците, които покориха света заради различния цвят на кожата (Снимки и Видео)

Автор Антония Михайлова

В този момент Сиана е връхлетяна от мисълта, че ражда, както и от безпокойствието, че няма кой да поеме бебето. "Случи се естествено и много бързо", добави тя, твърдейки, че именно отпускането ѝ е предизвикало изхвърлянето на плода. 

24-годишната майка има и по-голям син, който сега е на 2 години. Тя признава, че е изпитала рефлекса на Фъргюсън и при неговото раждане.

View post on Instagram