Автор
Антония Михайлова

Запознайте се с близнаците, които покориха света заради различния цвят на кожата (Снимки и Видео)

Те са сладки, очарователни и магнетични. Приковават вниманието още от пръв поглед. Представяме ви еднояйчните близнаци от Нигерия - Даниел и Давид, които се превърнаха в истински хит в интернет.

А причина за това е... различният цвят на кожата им. „Те са различни като деня и нощта“, споделя майка им. Единият е роден тъмнокож с черна коса, а другият - с бяла, почти прозрачна кожа.

View post on Instagram
 

„Не знаехме, че двамата са толкова различни, докато бях бременна. Ултразвукът не показа нищо“, разказва майката. Всички са смаяни, когато виждат бебетата на бял свят. Родителите са шокирани и озадачени, когато след първото бебе, родено с черна коса, се появява второто – но не с черна, а със златиста.

Дори лекарите са изненадани от различните белези на новородените. Всички те, преди раждането на близнаците, били убедени, че и двете момченца са напълно идентични. 

View post on Instagram
 

Всъщност специалистите веднага установяват, че Давид страда от албинизъм – наследствено заболяване, свързано с нарушение в образуването на пигмента меланин в кожата и косата. Състоянието засяга 1 на 20 000 души по света и се предизвиква от нарушение в образуването на пигмента меланин в кожата, което се получава вследствие на отклонения в активността на аминокиселината тирозин. 

Въпреки че често може да доведе до други проблеми, Давид е напълно здрав. Близнаците предизвикват фурор сред потребителите още в първите часове след раждането. 

Какъв красавец: Ето как изглежда днес бебето албинос, което се роди преди 8 години (снимки)
НОВИНИ
Автор Лилия Стаменова

Какъв красавец: Ето как изглежда днес бебето албинос, което се роди преди 8 години (снимки)

„Преди да се усетя, медицинските сестри започнаха да влизат и излизат от стаята, за да проверяват децата ми и недоумяваха какво се случва", спомня си мама Стейси. Заради цвета на косата бащата е толкова удивен, че нарича второто си дете „златно“.

Независимот от външните си различия, малчуганите имат сходни характери и растат като съвсем нормални близнаци, споделят щастливите родители. Даниел и Давид имат и по-голяма сестра.

View post on Instagram