В края на лятото, но не и на топлото време, ви предлагаме този чудесен вариант две в едно - сладолед и сладкиш, който ще поглези сетивата ви с изискания си вкус.

Време за подготовка: 
30 минути 
Време за охлаждане: 6 часа 
Порции:

Продукти за сладоледа: 
1 опаковка крем сирене Philadelphia Original XL
400 г подсладено кондензирано мляко

400 г пълномаслена (36%) сметана 

За основата: 80 г мини претцели 
150 г бисквити 
90 г разтопено масло 

За гарниране: 
340 г сладко смокини 
150 г пресни смокини 
 

Начин на приготвяне: 
В голяма купа сложете крем сиренето и кондензираното мляко и разбийте с миксер. 
В друга купа налейте сметаната и разбийте до сгъстяване. 
Прибавете към първата смес и смесете с шпатула. 
Изсипете в кутия и замразете, докато стегне. 
Покрийте с хартия квадратна форма със страна 20 см. 
В кухненски робот смелете претцелите и бисквитите. Налейте маслото и смесете. 
Изсипете в подготвената форма, притиснете добре и приберете във фризера за 15 минути. 
Върху охладената основа сложете около половината от сладоледа, заравнете и притиснете добре, и приберете във фризера за 30 минути. 
От останалия сладолед отделете около 150 г и върнете във фризера. 
Към останалото количество добавете сладкото и разбъркайте. Сложете върху охладения първи слой и отново приберете във фризера за 30 минути. Най-отгоре сложете отделения сладолед на равен слой, гарнирайте с нарязани на филийки смокини и приберете във фризера за 4 часа. 
Извадете сладкиша от формата, махнете хартията и нарежете на парчета.