Автор
Елена Ангелова

Подмладяване на лицето: Какво наистина действа бързо и ефективно в домашни условия?

Подмладяването на кожата на лицето и деколтето у дома е напълно възможно. Ефектът от редовните процедури ще бъде положителен и сравнително бърз. Въпреки това, във всеки случай, най-добре е първо да се консултирате с козметик.

Много съвременни жени не могат да си представят живота без такава процедура като подмладяване на лицето. Кожата на лицето, след навършване на определена възраст, започва да старее – губи влага, избледнява и подкожните мазнини намаляват. В резултат на това се образуват бръчки. Ето защо е толкова важно всяка жена да извърши своевременно подмладяване на кожата на лицето.

Подмладяване на лицето може да се извърши по различни начини - в специализираните салони или у дома. Подмладяването на лицето у дома включва рецепти, при които обикновено се използват различни природни и с естествен произход средства. Такива рецепти дават положителен и бърз резултат.

Често жените използват маски за подмладяване на кожата си у дома. Те имат много предимства, особено в сравнение с закупените продукти, които съдържат много различни консерванти и добавки. Ето някои от най-разпространените маски за подмладяване на кожата на лицето:

Рецепта с билки

Подмладяване на лицето с билки може да направите с помощта на следната маска: Трябва да вземете листа от ягоди, живовляк, бял равнец, касис, липа. Накълцайте ги и смесете. След това 4 с.л. от сместа се заливат с малко количество гореща вода. Трябва да се получи каша. Нанесете я за 15 минути върху шията и лицето. Тази маска за подмладяване на лицето у дома дава бърз резултат.

Рецепта за мляко

Няколко супени лъжици брашно се добавят към леко затоплено мляко. Консистенцията на сместа трябва да бъде подобна на заквасената сметана. Към нея се добавя жълтък - всичко се разбърква и се нанася върху лицето. След 20 минути трябва да се измие с вода, към която се добавя лимонов сок. Благодарение на тази рецепта подмладяването на кожата на лицето постига максимален ефект.

Рецепта с картофи

Подмладяването на лицето с помощта на картофи е особено полезно за жените, които имат сух тип кожа. За да направите това, сварете картофите и ги направете на картофено пюре. Нанасяте го върху лицето си топло за 20 минути. Изплаква се с топла вода. Резултатът от такава маска е премахването на фините бръчки.

Протеинова рецепта

Пилешкият протеин се разбива на силна пяна. Към него се добавя 1 ч.ч. мед и 2 ч.л. брашно. Всичко се смесва и се нанася върху кожата за 20 минути. След това се отмива с топла вода. Подобна рецепта за подмладяване на лицето у дома ви позволява бързо и лесно да се отървете от мимическите бръчки и да подобрите цвета на кожата.

Рецепта с мед

С помощта на маски за лице с мед за подмладяване можете да постигнете зашеметяващ ефект. Първо, можете да приготвите маска с мед и канела. За да направите това, тези две съставки се вземат в съотношение 1: 1. Можете да добавите 1 ч.л. зехтин. Трябва да я държите около 20 минути.

Ефективна маска с мед и яйце

Вземете едно яйце и 1 ч.л. пчелен мед. Разбърквате ги до хомогенна маса и нанасяте за 15 минути, след което измивате маската с хладка вода. Маската с мед и лимон изглажда фините линии на бръчките. На 1 ч.ч. мед се добавят 2 ч.л. лимонов сок. Сместа се отмива със студена вода.

Такива рецепти за подмладяване на кожата на лицето и шията могат да се използват от всяка жена, тъй като съставките са достъпни за всички. Подмладяването на лицето в домашни условия до голяма степен зависи от природните рецепти и от постоянството на жените.

От продаваните в аптеките масла за подмладяване може да се възползвате, като предварително се запознаете кое масло как въздейства на кожата.

Маслото от роза например възстановява клетките, от розмарин регенерира клетките и подобрява кръвообращението в кожата, маслото от здравец е много подходящо за жените над 40-годишна възраст – то възвръща тонуса на кожата, млечната киселина помага за обновяването на повехналата кожа, хиалуроновата киселина, която присъства в тъканите на човешкия организъм, активизира производството на колаген и поддържа оптимален воден баланс. И разбира се – витамините.

Често преждевременното и бързо повяхване на кожата се дължи заради недостиг на витамини и хранителни вещества. Към настоящия момент в аптеките има предостатъчно голям избор. За подмладяването на кожата много важна роля играят витамините А и Е. Най-добре е да използвате маслени капсули. Те могат да се прилагат както самостоятелно, така и разбъркани в вашия крем. Препоръчително е да се вземат и вътрешно. Продължителността на този курс е 10 дни.

Както виждате подмладяването на кожата на лицето и деколтето в домашни условия е напълно възможно. Ефектът от редовните процедури ще бъде положителен и доста бърз. Въпреки това, във всеки случай, най-добре е първо да се консултирате с козметик, особено ако имате проблемна кожа.