Всички двойки преминават както през хубави, така и през трудни етапи в отношенията си. Независимо каква е причината за проблемите в една връзка единственото, което има значение, е дали те могат да бъдат преодолени и дали двете страни могат да продължа заедно напред. А още по-същественият въпрос е дали има смисъл тази връзка да продължи.

Днес ще ви споделим част от историята на една жена, която е омъжена вече 8 години и има две деца. И въпреки че някога любовта между нея и съпруга й е била силна, днес тя дори не желае да погледне съпруга си, но така и не го напуска, защото има нужда от него.Не, тя не иска нито любовта му, нито уважението му, а единствено финансовата му подкрепа. И въпреки че любовта им някога е била силна и че вече имат две деца, тя отдавна е спряла да го обича. Ето какво разказва самата тя:

„Не искам да спя с мъжа си, вече не съм влюбена в него и не го обичам. Дори когато правим секс не искам да виждам лицето му, всеки път си представям, че е някой друг. Използвала съм всички възможни оправдания, за да не бъдем интимни. В момента правим секс само веднъж месечно, а аз избягвам всякакъв зрителен контакт с мъжа ми. Любовта между нас умря, без конкретна причина. Веднага бих се развела, но истината е, че положението ми е трудно. В момента не работя, а знам, че мъжът ми няма да плаща издръжка за мен и децата, ако се разделим. Чувствам се ужасно и не знам какво да сторя. Между нас вече няма любов и аз не искам да имам физически контакт с мъжа си. Но предполагам, че той не разбира това и все още мисли, че имам чувства към него. Той неведнъж ми е казвал, че няма да ми помага и да плаща издръжка, ако един ден се разделим. Казвал ми е, че без него съм нищо...



Всичко в него ме побърква и отблъсква. Мразя дори да ме докосва и гледа. Но не мога просто да му кажа, че всичко е приключило между нас, защото ми е необходима финансова сигурност. Искам и знам, че един ден ще го напусна. Всичко е въпрос на време и намиране на начин. Ще направя всичко възможно да се отърва от тази ситуация, колкото се може по-скоро“.


А кой според вас дава по-лош пример на децата си? Майката, която е с мъжа си единствено заради парите и живее, потисната от факта, че не може да разчита на разбиеането му или бащата, който „задушава“ любимата си и би изоставил родителския си дълг заради заслепяващия си егоизъм?

Четете още: Една истинска притча за любовта