Автор
Woman.bg

6 продукта за красота, които да вземеш назаем от него

За никого не е тайна, че мъжките козметични продукти най-често се избират от жени. Затова е добре да знаете кои от средствата са подходящи не само за любимия ви, но и за вас. Ако пък партьнорът ви предпочита да пазарува сам, надзърнете в козметичната му чантичка - може да намерите много полезни неща там.

Само че имаме една забележка - не си правете експерименти с мъжки средства за кожа. Те обикновено съдържат матиращи компоненти и действат изсушаващо. При това обаче някои мъжки anti-age продукти имат потресаващ лифтинг-ефект, така че можете да ги пробвате с повишено внимание.

1. Самобръсначка

Колкото и да ни уверяват производителите, че специалните женски самобръсначки са не по-лоши от мъжките, ние не им вярваме. Да, женските самобръсначки имат специални възглавнички, които облекчават плъзгането. Но това ли е най-важното? Остриетата на мъжките самобръсначки остават остри по-дълго, което ще ви отърве от раздразнение на кожата и порязвания. Освен това нявма какво да се лъжем - самобръсначките се правят от мъже. Логично е силният пол да вложи повече креативност и качество в продукт за самия себе си, отколкото за нашите хубави крака.

2. Крем или лосион за след бръснене

Използвайте го като обикновено успокояващо средство - това е идеално решение за дами с чувствителна и раздразнена кожа. В афтършейв-средствата обикновено има витамин F и екстракт от алое. Внимавайте обаче да не си вземете лосион, съдържащ мента - това не ви е нужно. Подобни продукти обикновено са с надпис на етикета "за чувствителна кожа".

3. Прозрачна основа за лак

Мъжете са коварни и капризни, затова мъжките прозрачни лакове за нокти се правят наистина безупречни. Те не придават забележим блясък, но при това не изглеждат и матови. Просто леко заравняват повърхността на нокътя, оставайки напълно незабележими. При това съхнат рекордно бързо - че кой мъж ще си духа ноктите 15 минути след излизане от салона?



4. Балсам за устни

Без излишен блясък, без мирис, не мазен, попиващ мигновено и защитаващ устните задълго - така можем да опишем типичния мъжки балсам за устни. Силният пол просто не би си купил никога продукт, който да не отговаря на тези критерии. Не е зле да се възползваме от това.



5. Парфюм


Ароматите само формално се делят на мъжки и женски. Понякога жените ползват парфюма на партньора, за да усещат миризмата му до себе си през целия ден. Но това не е единственият случай, в който си заслужава да си сложите мъжки парфюм. Някои аромати се разкриват просто невероятно върху женска кожа. Преди всичко прегледайте асортимента от екзотични аромати, парфюми с мирис на дърво, одеколони и композиции с дъх на подправки.

6. Стипца-молив

Стипцата често се нарича "естествен дезодорант" - тя има антибактериално и съсирващо действие. Можете да ползвате молива след наранявания при корекция на маникюра или след изстискване на пъпки. Продуктът ще спре кръвта, ще облекчи зачервяването и ще помогне на раната да зарасне по-бързо.

Включете се в новия Viber публичен чат на Woman.bg! Там ще можете да следите последните коментари на дамите на Woman.bg, както и техните предложения за инетресни статии, свързани с живота на красивата и успешна съвременна жена.