Обичайно райето и карето се редуват в модните тенденции сезон след сезон. След шеметното лято, което райето прекарва тази година, идва ред и на карето, което ще завладее есента.

Отсега се гответе за близка среща с него!



Карето е старо като шотландска поличка, но през няколко години се завръща на върха на модните тенденции.

Актуално в края на лятото и началото на есента ще бъде както класическото шотландско каре (но в нови, нетрадиционни цветови комбинации), така и едноцветно каре – в комбинация с други принтове и кожа.



Колкото и да обичаме карето, трябва да признаем, че то е малко коварно що се отнася до съчетанието му с особеностите на дамската фигура. Известно е, че квадратите визуално разширяват формите. Това не означава обаче, че не може да носите карирани дрехи – просто изберете правилните.

Ако сте с по-заоблени дупе и бедра, то заложете на карираното сако. То идеално се комбинира с тъмна пола или панталон, както и с джинси, малка черна рокля и всякакви други ежедневни дрехи, ако предпочитате спортно-елегантния стил.



С карирано сако и тъмни дрехи в долната част на тялото може да отклоните вниманието от ханша и да направите бюста визуално по-голям. Едрите квадрати обаче не са подходящи за дами с широки рамене.

Карираната блуза или риза също са добър вариант да увеличите визуално горната част на тялото и да отклоните вниманието от ханша.



Карирани панталони не се препоръчват за дами, чиито проблемни зони са бедрата и ханша, особено моделите в по-ярки цветове. Тук правилото е много просто – изберете дребно каре и по-тъмен цвят, ако не искате да акцентирате на ханша.