Автор
Woman.bg

Най-стилната и обичана дамска прическа на всички времена: Каре

Bob Hairstyle - английското наименование на една от класиките в дамските прически е сред най-търсените словосъчетания в Googlе. И това никак не е случайно, тъй като карето е стил, който променя не само косата и лицето на притежателката си, но и цялостното ѝ излъчване.

Елегантна, шик и много женствена прическа, носеща в себе си нещо момичешко, което разчупва всяка прекомерна строгост на фризурата.

Карето е било предпочитана прическа от много велики и силни жени като Коко Шанел, Луиз Брукс и Елизабет Тейлър.



То се характеризира със своеобразна волност и лек обем. Никакви строги линии и окръглености, но за да създадете тази прическа се изисква добра подстрижка и добър фризьор.

Bob прическата е подходяща за всички типове коса, но стои най-добре на права коса, придавайки ѝ форма и обем.

Хубавото на прическата е, че е отива на всички възрасти, като акцентът пада върху лицето и разкрива неговите характерни, очарователни черти.

Карето е една от най-популярните прически в света, защото се създава и поддържа много лесно. С течение на годините дължината на косата става все по-разнообразна и сега може да варира от ухото до раменете. Това означава, че можете оптимално да адаптирате прическата, така че да подхожда на пропорциите на лицето ви.

Прическата е лесна за поддържане. Ако подстригването е правилно, прическата боб изисква много малко грижи за поддържане на формата.

Вълнист Боб

Ако вашата коса е чуплива по природа, то за карето тази структура на косъма също е подходяща. Вземете пример от Дженифър Лопес и последната трансформация на прическата ѝ.



Къдрав Боб

За къдрава коса карето също е много подходящо. Единственото което ви е нужно е допълнителната дължина на косата. А именно тя да достига до нивото на раменете.



Елегантен Боб

Стилизирането на прическата е от огромно значение. С малко помощни средства прическата ще бъде фантастична.

Подстрижката на Виктория Бекъм бе кръстена „поб”. „Поб" е комбинация между „боб" и артистичния псевдоним на Виктория Бекъм в „Спайс Гърлс” – „Пош”.