Удобните и практични еспадрили отново са хит през това лято. Нека ги опознаем по-отблизо.

Еспадрилите са традиционен тип обувки за Пиринеите (Испания и Южна Франция). Правят се от плат с подметка от усукано въже. По правило еспадрилите са с тънка подметка, но има и модели на платформа.

Тези обувки са дошли на мода през 60-те години на ХХ в., след което са се превърнали в истинска класика. През 2015 г. отново са хит, така че е време да им обърнете повече внимание!

Хит сред обувките: Пух и пера

Съвременни вариации на класиката

Въпреки че традиционните еспадрили се шият от памучен плат или грубо платно, съвременната мода предлага някои вариации по темата. Еспадрили могат да се ушият от кожа или дори от пластмаса! Могат да имат елементи "колорблок", ремъци около глезена, бродерии и други декорации. Най-важното е да се запази въжената подметка.

Дизайнерите предлагат и различни кръстоски между еспадрили и сандали на платформа, чехли биркенщок или кецове. Има варианти за всеки вкус.

Обърнете внимание на моделите с еластични елементи. Те се обуват и събуват по-лесно и прилягат по-плътно по крака.

Предимства на еспадрилите

1. Класически дизайн. Еспадрилите са обувки, които се смятат за класически артикул както в мъжкия, така и в женския гардероб. Именно затова са универсални и се съчетават добре с най-различни дрехи - женствени рокли, дънки или шорти.

2. Простота за всеки ден. Платнените еспадрили ще ви помогнат да придадете по-лековат и ежедневен изглед на твърде официалните или пищни дрехи. Ако поради някаква причина ви се наложи да прекарате деня, облечени със сатенена риза или вечерна рокля, достатъчно ще е да обуете еспадрили, за да не изглеждате прекалено накипрени.

3. Комфорт. Еспадрилите, най-вече традиционните еспадрили от естествени материали, са много удобни. Те позволяват на кожата да диша, не стискат и не правят мазоли. С две думи - не обувка, а мечта.

4. Удобна платформа. Еспадрилите на платформа са чудесна алтернатива на сандалите на ток.

Недостатъци на еспадрилите

1. Плоска подметка. Колкото и да е странно, това е едновременно предимство и недостатък. Плоската подметка не поддържа свода на стъпалото, затова не ви съветваме да носите такъв модел дълго време.

2. Грапава стелка. При някои модели еспадрили въжената подметка не е покрита със стелка отвътре и може да ви натрие мазоли по стъпалото при ходене.

3. Лесно мокрене. Еспадрилите не са подходящи за дъждовно време.

4. Нетрайност. Въжената подметка може да се "сплеска" под теглото ви само за един сезон.

Остава сами да решите дали искате да си купите еспадрили!

Сватбени обувки за модерната булка