За да съхранявате обувките си в гардероба, за да не пречат заемайки пространство, можете да изпробвате този трик, в който се трансформират стари закачалки в аксесоари за обувки, предложен от comfort.bg.

Необходими материали: метални закачалки или тел, тънки клещи, спрей боя, цветна хартия или тъкани, лепило за хартия или тъкани

Инструкции:

1. С клещите срежете долната част на закачалките на желаната дължина. Ако използвате тел срежете две парчета от телта, като в края на едното парче оформите кукичка за окачване, а другото парче увиете частично на 4- 5 сантиметра от края на кукичката, така че да обособите форма на закачалка. Важно е телта да е достатъчно здрава, за да не се деформира като поставите върху нея обувки.



2. С клещи извийте крайчетата на телта или закачалките, надолу и навътре. Оформете ги по свое усмотрение.



3. Поставете всички закачалки от тел върху повърхност, на която да можете да нанесете боя, ако желаете да смените разцветката на закачалките. Напръскайте ги изцяло с боя в желаните разцветки и я оставете да изсъхне.

4. Срежете от цветната хартия или цветната тъкан ивици със скосени ръбчета. Те трябва да са с широчина 4- 5 сантиметра и дължина 40- 50 сантиметра. Поставете по една ивица върху закачалка и увийте хартията или тъканта, за да оформите горната част на закачалката. Можете да оформите цветната опаковка двустранно. Залепете с малко лепило за хартия или тъкани, оставете настрани да изсъхне. Ако искате можете да залепите в предната повърхност цветно копче или цветен монограм, за да обособите на кого е закачалката за обувки.



5. Окачете върху двете странични кукички по една обувка и окачете закачалките в гардероба на метално лостче или корниз.