Шугарингът като процедура за обезкосмяване е толкова лесен за прилаганe, че се е превърнал в любима процедура не само в салоните, но и в домашни условия.

Всичко, което е необходимо за провеждането на процедурата е правилно изготвената захарна смес с нужната температура (топла, но никога гореща!), вашето търпение и желание да притежавате кадифено гладка кожа.

Грешки при обезкосмяването

По принципа си на действие шугаринга прилича на кола маската само, че вместо восък се използва гъст захарен сироп, повече приличащ на карамел.

Необходими са:

2 ч.ч. захар
¼ ч.ч. сок от лимон
¼ ч.ч. вода

Смесете захарта, лимоновия сок и водата в огнеупорен съд, сложете за малко на огъня и непрекъснато бъркайте, докато заври. Важно условие – не трябва да се променя температурата на сместа, да не се намалява или усилва огъня.

Погрижете се за кожата под мишниците

Скоро след приготвянето захарта става прозрачна, в нея се появяват мехурчета въздух. След това сместа потъмнява, придобива златисто-кафяв цвят и аромат на карамел, така сладко и вкусно, че направо изкушава.

Оставете сиропа да ври още около 10 минути, после свалете от огъня и го оставете да се охлади!

След като сместа вече не е гореща, земете малко количество с пръст - ако не се разтича и можете да я оформите на топка, то значи всичко е направено правилно.

Ако не, то значи е използвана повече вода и обезкосмяване с такъв сироп няма да може да се получи.

Вземете с пръсти малко от готовата смес и разстелете по кожата обратно на посоката на растежа на косъма.

Дърпането се извършва наобратно – по линия на растежа на косъма. Дърпате рязко – колкото по-рязко, толкова по-добре се премахват косъмчетата и е много по-безболезнено.

Както и при восъчното обезкосмяване, за облекчение на процедурата се използват платнени лентички.

Ако по време на процедурата сместа изстине, загрейте я леко на слаб огън и продължете. След края, остатъците от захарния сироп се отмиват с горещ душ и резултатът е налице – гладка нежна и красива кожа.