Книгата, която Антъни Бурдейн нарича „просто най-добрите мемоари, писани някога от шеф-готвач“, е необикновено пътешествие през многото кухни, които авторката обитава.

Преди Габриел Хамилтън да отвори успешния си малък ресторант в Ню Йоркс, тя прекарва двадесет бурни години, белязани от идилично детство и трудна младост, преминала в непокорство, дрога, сексуални търсения, временна заетост в ресторантски кухни и барове по света.

Чувството за лекота и удобство в кухнята за закодирани у нея от ранна възраст, когато родителите й организират многолюдни партита с аромат на печени агнета, дим от ябълково дърво и марината с чесън и розмарин - ухания, станали част от съществото й.

Книгата следва едно необичайно пътешествие през различните кухни, които авторката обитава: селската кухня от нейното детство; кухните от Франция, Гърция и Турция, където често я хранят непознати и където усвоява същността на ресторантьорството; бездушните кетъринг фабрики, които й помагат да плаща наема си; собствената й кухня в Prune със стотиците неочаквани предизвикателства,; кухнята на италианската й свекърва като свързващо звено между щастливото детство и собственото й бъдещо семейство - резултат от труден брак, дал й въпреки всичко богати и трайни дивиденти.


"Кръв, кости и масло" е непоколебимо и лирично четиво. Своята история Габриел Хамилтън разказва с необикновена искреност, вдъхновение, хумор и страст. И ако вечерята в ресторант Prune на Хамилтън в нюйоркския Ист Вилидж е вълшебно преживяване на сетивата, то нейният едновременно епичен и интимен роман е рядко срещано удоволствие за душата.

Книгата може да закупите тук: http://shopping.bg/kryv-kosti-i-maslo-gabriel-hamiltyn

За автора:

Габриел Хамилтън е главен готвач и собственик на ресторант „Прун― в Ист Вилидж, Ню Йорк. Тя завършва магистърска степен по творческо писане в Мичиганския университет, а творбите й се появяват в New Yorker, The New York Times, GQ, Bon Appetit, Saveur magazine и Food & Wine. Автор е и на осемседмичната рубрика на главния готвач в The New York Times, а творбите й са включени в шесттомната антология Best Food Writing. Появявала се е в Шоуто на Марта Стюарт и по канала Food Network, както и в други предавания. В момента живее в Манхатън с двамата си сина.

Книга: „Кръв, кости и масло" ”
Автор: Габриел Хамилтън
Издателство: Gourmet publishing