Съществуват няколко продукта от декоративната козметика, които по ред причини остават на задени план от всички останали.

Като започнем от основата за лице, която толкова много жени пропускат, минем през невидимия молив за устни и стигнем до бронзъра.

Една от причините за постигане на несъвършен грим се дължи именно на неовладените техники за нанасяне на продукти, които са създадени, за да разкрият целия потенциал на гримовете, които използвате ежедневно.

Основа за грим

Ако използвате основа за грим, намалявате и нуждата да слагате голямо количество фон-дьо-тен и коректор. Основата за грим намалява видимостта на бръчките и разширените пори.

Четете още: Помощ, кожата ми лъщи!

Освен това, осигурява дълготрайност на грима през целия ден. Основата се полага върху лицето и шията след хидратиращия крем и се оставя да попие в кожата за около 1-2 минути, след което, ако желаете, можете да започнете да нанасяте коректор и фондьотен.

Четете още: Грешки, които ще ви състарят



Озаряващ очите коректор

Ако все още използвате коректори с гъста и плътна консистенция в зоната около очите, то ви съветваме още днес да посетите специализиран козметичен бутик, от който да си закупите озаряващ коректор с нежна кремообразна текстура.

Четете още: Грим за „събуждане“

В тези коректори, специално предназначени за зоната около очите, има миниатюрни светлоотразяващи частици, които оставят ненатрапчив озаряващ филма върху кожата, като освен това имат и доста добро покритие но тъмните кръгове.

Дясното око (ваше дясно!) е с поставен светлоотразяващ коректор за очи



Невидим молив за устни

Един от най-пренебрегваните гримове изобщо е безцветният молив за устни. На първо място, той ви спестява купуването на моливи за устни, съобразени с цвета на червилата. Освен това, прави устните ви да изглеждат по-плътни и е особено нужен, когато искате да изпишете съвършено формата на устните си. Поставяйте го с една идея извън реалните очертания на устните – така ще задържите червилото на мястото му.

Четете още: Николета разкрива техника за обемни устни

Молив/сенки за вежди

Много жени отказват да използват продукти за вежди опасявайки се, че ще придобият неестествен, куклен вид на лицето. И в този случай можем да напомним приказката „дозата прави отровата“ - колкото по-пестеливо и внимателно нанасяте молив, сенки или гел за вежди, толкова по-точно ще можете да контролирате наситеността на продукта върху веждите си, така че да не прекалите с него.

Четете още: Оформяне на веждите

Идеята не е да очертавате грубо формата на веждите си, а да запълните онези празни места между косъмчетата, които развалят съвършенството на арките над очите. Изберете най-близкия до естествения цвят на косата и веждите продукт, нанесете го пестеливо и се уверете каква разлика ще постигнете във визията си.

Очаквайте продължение