Британски учени установили, че съвременните представителки на нежния пол придават на грима огромно значение и са готови да похарчат за козметика колосални суми.

От изследването станало ясно още, че средностатистическата британка харчи през целия си живот около 100,000 паунда за разкрасителни продукти.

Според резултатите от проучването, проведено сред жени на възраст между 16 и 65 години те наистина вярват, че скъпите продукти ще им помогне да станат по-привлекателни. Освен това чрез тях ще могат по-дълго да запазят младостта си и да се харесат на противоположния пол.



В допълнение към това, стана ясно че дамите, освен че са готови да похарчат огромни суми за грим, са готови да жертват и личния си живот. Така например, две трети от участничките в проучването са заявили, че биха предпочели да се откажат от романтична среща с любовника си и вместо това да се разходят по магазините и да си купят някакъв нов разкрасителен продукт.

Освен това цели 57% от анкетираните дами отговарят, че биха предпочели да прекратят отношенията със своята половинка, отколкото да се откажат да ползват козметика.



Средният брой козметични продукти, които жените държат в козметичната си чантичка е 16.

Ние пък се зачудихме колко от българките биха предпочели козметиката пред любовта, затова и направихме анкетата в края на материала, чиито резултати очакваме с интерес.