Най-популярната процедура преди Коледа е избелването на зъбите.

Най-често жени между 27 и 35 години искат да променят цвета на зъбите си, особено преди празниците.

Въпреки големия брой на процедури за избелване, най-популярно остава използването на водороден пероксид. Използват се специални лампи само, за да се увеличи въздействието на това вещество върху повърхността на зъба.

Четете още: Домашна паста за избелване на зъби

Ето защо всички, които са решили да получат холивудска усмивка преди Коледа, сега е моментът. Специалистите казват, че, ако искате да постигнете забележителни резултати, трябва да отидете в клиника и задължително да посетите вашия стоматолог.

Стоматологът ще определи, доколко избелващите процедури ще бъдат ефективни за вас. Избелващите агенти не могат да коригират всички видове петна по зъбите. Например жълтеникаво оцветените зъби се избелват най-добре, кафеникаво оцветените се поддават по-слабо на избелване, а сивкаво оцветените може и да не се избелят изобщо!

По-трудно е избелването при хора, които смятат, че зъбите им са били винаги тъмни, а не са потъмнявали в течение на времето. Композитните възстановявания (бели пломби), които са направени преди избелването няма да се повлияят от него и ще си останат с предишният цвят. Ето защо тези обтурации трябва да бъдат подменени след избелването.

Четете още: За незапознати – какво предлага стоматологията на XXI век