Вълнуващ тинейджърски роман, запленил редица възрастни.

„Три метра над небето” се превръща в литературен феномен веднага след излизането си в Италия. След отказа на няколко издателства, авторът финансира сам отпечатването на ограничен тираж, който предизвиква бум сред младежта. Преди следващото издание на романа, негови ксерокопия се разпространяват от ръка на ръка сред учениците в италианските гимназии.

Всъщност не е трудно да се разбере защо книгата на Федерико Моча завладява сърцата на милиони тийнейджъри по света. „Лошото момче” Степ и ученичката Баби живеят в различни светове, но когато се срещат експлозията избухва – груба и същевременно безкрайно нежна. Защото само любовта може да те накара да забравиш всичко останало… и да се почувстваш ТРИ МЕТРА НАД НЕБЕТО.

За автора:

Федерико Моча е италиански писател, сценарист и режисьор. Роден е в Рим на 20 юли 1963 г. Той е син на известният италиански режисьор и сценарист Джузепе Моча. Тръгнал по стъпките на баща си, Федерико вече има богат набор от филми, на които е бил режисьор и сценарист и над десет издадени книги.


През 1992 г. написва първия си роман „Три метра над небето”. След като дълго време не намира издател, Моча го публикува за своя сметка в ограничен тираж. Няколко години по-късно романът става носител на няколко награди и се превръща в хит в Европа, Япония и Бразилия. Две години поред книгата е бестселър в Испания. През 2010 г. излиза и едноименния филм, на който той е сценарист. В момента Федерико Моча е кмет на град Росело и завършва последния си филм.

Книга: "Три метра над небето"
Автор: Федерико Моча
Издателство: Skyprint