Необходими продукти за 4 порции:

5-6 големи обелени картофа
1 глава лук, нарязана на дребно
100 мл прясно мляко
сол
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Обелваме лукът и го поставяме в тенждера да се задуши и поомекне с 2 суп. л. зехтин.

През това време обелваме картофите, нарязваме ги на големи кубчета и ги добавяме към лука. Заливаме с вода, колкото да ги покрие и оставяме да се сварят за около 10-15 минути.

След като се разварят, добавяме прясното мляко. Пюрираме с пасатора хубаво сместа. Добавяме още сметана или прясно мляко в зависимост колко гъста обичаме да бъде супата.

Подправяме с малко сол и черен пипер на вкус. Отгоре поръсваме със ситно нарязан магданоз. Хапваме я докато е топла!

Четете още: Запечена паста с филе