Само наркотрафикантите или заподозрените в престъпления ги свалят от круизните кораби, нали? Всъщност, не е точно така. Обикновени хора също напускат кораба по принуда – и това се случва по-често, отколкото предполагате.

Разберете ето ТУК какво не бива да правите на борда на круизен кораб, ако не искате дългоочакваната ви и скъпоструваща почивка да свърши преждевременно:

1. Да се разболеете. Обикновените настинки не се броят. Става въпрос за наистина сериозна болест от рода на инфаркт или инсулт, или пък сериозно нараняване, с което лекарите на борда не са в състояние да се справят. Ако имате нужда от болничен престой, лекарят на кораба ще нареди спиране в най-близкото пристанище.

2. Да пропуснете инструктажа на екипажа. Това е първият ви ден на борда. Вие сте на басейна, с коктейл в ръка и не искате да си правите труда да се обличате, да слагате предпазна жилетка и да слушате инструкциите на екипажа за извънредни ситуации. Може да сте ги чували и на предишни круизни ваканции, но ако ги пропуснете, със сигурност ще слезете на сушата още преди да отплавате. Не ни ли вярвате? Посъветвайте се с двойката, която беше свалена от Sojourn Seabourn, след като не присъства на една от тренировките с екипажа.

Четете още: Най-големите круизни кораби